Zymer Bytyqi har skrevet under en avtale på 2.5 år med den tyrkiske klubben Konyaspor.
Det bekrefter han selv overfor VG.
– De ønsket meg veldig sterkt. Jeg har hørt fra dem lenge. Det var det som gjorde at jeg fikk den gode følelsen. De viser hvor stor tro de har på meg.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
28 MINUTTER SIDEN
Søndag ettermiddag meldte en rekke medier at Viking-profilens neste stoppested blir Konyaspor, som holder til i byen Konya nordøst for Antalya. Konyaspor ligger på 12. plass i tyrkiske Süper Lig. Det har drøyet litt med offentliggjøringen grunnet godkjenning av lisenser.
Dermed forlater den rappe angrepsspilleren Norge for andre gang i siden han debuterte for Sandnes Ulf sitt U19-lag tilbake i 2012. I 2013 dro Bytyqi fra Sandnes Ulf til RB Salzburg, men oppholdet i Østerrike ble ingen stor suksess. I 2015 vendte han tilbake til Rogaland, men denne gangen var det Viking og Stavanger som var neste stoppested.
Etter fem år i Viking er Zymer Bytyqi nå klar for tyrkisk fotball.
24-åringen har en rekke aldersbestemte landskamper for Norge under beltet, men bestemte seg i 2020 for å representere Kosovos A-landslag. Bytyqi har én kamp for landslaget.
Bytyqi blir derimot ikke den første spilleren med norske aner som spiller for tyrkiske Konyaspor. Branimir Poljac fra Oslo spilte i klubben fra 2009 til 2010, men 2. april 2010 ble angreppspilleren utsatt for en bilulykke på vei hjem fra trening i Konya. Poljac ble sendt rett til sykehus, og det viste seg at han hadde pådratt seg sprekker i ryggraden, noe som førte med seg lammelser.
Det er ikke kjent i hvor stor grad lammelsene vedvarte, men Poljac var nødt til å legge opp som fotballspiller i en alder av 25 år.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
28 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
29 MINUTTER SIDEN