Hjemmebane: Varberg Energi Arena
Kapasitet: 4250 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 KLOKKEN 10:34
Banedekke: Gress
Publikumssnitt 2019: Superettan
Plassering 2020: 11.plass
Spillersalg siden 2014: Ca. 8MNOK
Største salgene: Astrit Selmani til Hammarby for 8MNOK

Fun facts

  • Fotballen i Varberg har til nå vært mest kjent for at landslaget og flere engelske Premier League-lag har lagt sine treningsleir i den vakre sommerbyen

Noen utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
Albin Mørfelt fra Frej kan vise seg å bli et funn. Trener Persson har også forventninger til De Brito som kommer fra Hammarby. Gigantspissen Robin Simovic som kommer fra Odd vil få en nøkkelrolle direkte.
Spillere ut:
Astrit Selmani ble klubbens desidert dyreste salg når han gikk til Hammarby for 8 millioner. Han etterlater seg et enormt tomrom. Fjorårets gjennombrudd Gustaf Norlin har gått til IFK Göteborg og også han vil bli dypt savnet.
Forventet startellever 3-4-3
August Strömberg
Joakim Lindner -Jon Birkfelt-Jean Carlos De Brito
Anton Lilejbäck- Albert Ejupi - Albin Winbo - Adama Fofana
Albin Mörfelt- Robin Simovic – Simon Karlsson Adjei

Treneren – Joakim Persson

Det er bare å ta av seg hatten for det Persson har skapt. Kontroversiell, frittalende og ikke som alle andre. Persson stryker ingen på ryggen og kjører sitt race, bære eller briste og til nå har jobben han gjort i Varberg vært imponerende. Persson spiller etter ressursene, men den tidligere midtbanekjempen legger seg ikke bare bakpå og sparker ball. Varberg tørr å holde på ballen og bruke den etter bakken når det er klima for det.

Nøkkelspiller – Robin Simovic

Simovic var blytung hos Odd i fjor høst og mange tenker jeg er gal når jeg setter han som nøkkelspiller, men Simovic har fått en hel vinter på seg og tankspissen blir et helt avgjørende oppspillspunkt for Persson.

Gjennombruddet – Albin Mörfelt

Mörfelt kan være et nytt funn av Persson. Han har sett ut som en million i vinter. Den pasningssikre midtbanespilleren har satt preg på Varberg og tatt nivået med en gang. Flytter beina mye og raskt samt at han i tillegg har mye målpoeng i seg.

X-faktoren – Robin Simovic

Den over to meter høye Simovic har en fysikk som stikker seg ut og er et mareritt å møte.

Salgsobjektet – Adama Fofana

Vingbacken fra Elfenbenskysten hadde stor utvikling i fjor og den løpssterke og raske kantspringeren er interessant for større klubber. Meget fornuftig i pasningsspillet.

Profiler:

Største profilen er på trenerbenken. Joakim Persson har en fantastisk karriere bak seg og vinnerskallen har han tatt med til trenerbenken.

Kommentar

Det er nærmest naturstridig at Varberg skulle klare å holde seg i Allsvenskan i fjor. Kontrastene er enorme mellom Varberg og de andre klubbene i Allsvenskan. Varberg er de glade amatører med et budsjett som ikke hadde skremt noen i Superettan heller, men Joakim Persson har skapt et vinnerlag ut av Varberg. Før eller senere tar det slutt og det vil være en helt vill prestasjon hvis de klarer seg det vanskelige andre året. Jeg tror dessverre at sjarmerende Varberg får trøbbel denne sesongen og må slåss med nebb og klør for å klare seg.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 KLOKKEN 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 KLOKKEN 08:32