47-årige Shearer scoret 260 mål i Premier League. Med det er han tidenes mestscorende spiller i den engelske toppserien. 46 av dem kom fra headinger.
– For hvert eneste mål jeg har scoret med hodet må jeg har gjort den samme øvelsen 1000 ganger på trening. Det må sette meg i faresonen hvis det finnes en sammenheng (mellom støt mot hodet og demens), sier Alan Shearer til avisen Daily Mirror.
Eliteserien
Godset med tre mål på tre og et halvt (!) minutt: – Det er nærmest uvirkelig!
4 MINUTTER SIDEN

Ble undersøkt

Den tidligere engelske landslagsspilleren har fått undersøkt hjernen for å avdekke om den har tatt skade av alle headingene.
– Det har vært veldig nervepirrende å bli testet. Jeg har svært dårlig hukommelse, men jeg vet ikke om det kommer av at jeg hører dårlig etter eller om jeg husker dårlig, sier han.
– Når man spiller fotball så regner man med at man senere i livet får problemer med knær, ankler eller ryggen, som jeg har. Jeg tenkte aldri over at fotball settes i sammenheng med en hjernesykdom. Det er derfor man trenger forskning på dette, fortsetter Shearer.

– Sendt på skraphaugen

Den tidligere Blackburn- og Newcastle-stjernen mener at det fortsatt mangler vitenskap når det gjelder en mulig sammenheng mellom fotball og hjerneskader.
– Det er ikke forsket nok på dette. Myndighetene har vært veldig tilbakeholdne når det gjelder å finne svar. Det er blitt feid under teppet, og det er ikke bra nok. Fotballen må ta seg av eldre spillere med demens i stedet for at de blir sendt på skraphaugen, sier han.
Alan Shearer fikk 63 landskamper og scoret 30 ganger for England i en karriere som strakte seg over 18 år på topplan. Han la opp i 2006.
(©NTB)
Eliteserien
To mål på et drøyt minutt: – Nå svinger det godt av den trioen til Glimt
7 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Tabbe etter frekt skudd: – Det der er jo sånt som gjør så vondt for en keeper
29 MINUTTER SIDEN