Populære sporter
All sport
Vis alt

Lange innkast ga suksess for et norsk lag som stanget mot Malta-veggen

Sebastian Langvik-Hansen

Oppdatert 05/09/2019 klokken 22:52 GMT+2

Malta la seg bakpå fra start og gjorde det vanskelig for Norge å skape store sjanser. Men da Norge stanget mot en vegg av Malta-spillere var det to mann som stod frem for Norge.

Joshua King scoret på straffe for Norge

Foto: Eurosport

  • Norge U21 møter Kypros til første kvalifieringskamp til EM i Ungarn i 2021. Se kampen på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay fra 18.30. Skaff deg tilgang her!
Håvard Nordtveits lange innkast har fått mye kritikk for at de har vært for korte, og for at det har blitt fryktelig liten uttelling.
Mot Malta var de lange innkastene derimot det som vippet seieren i Norges favør. Etter litt over en halvtime kom det et langt innkast som stoppermakker Even Hovland stusset inn til Sander Berge.

Uvanlig målscorer

Midtbanespilleren, som heller ikke har for vane å score mange mål, kom først på stussen og stanget inn sitt første landslagsmål.
– Det var mye sykt på en gang. Innkast-scoring og meg tror jeg aldri vi får se igjen, sa en smørblid Sander Berge til TV2.
Det første målet er en milepæl han hadde sett frem til å få nå.
– Det er en stor drøm, og særlig i en sånn kamp der man må få det første målet for å sette kampen. Det var en rus som gikk gjennom meg der, fortalte Berge.
Like før pause gjentok de oppskriften. Et langt innkast fra Nordtveit til Hovland endte i straffe til de røde, hvite og blå. Joshua King var iskald og satte inn 2-0. Det var spissens 15. landslagsmål for Norge på 41 kamper.
– Jeg burde sikkert hatt 20 pluss, men vi får starte nå. Vi har en viktig kamp på søndag mot Sverige som blir veldig viktig. Jeg gleder meg til den., sa King, som ble tatt av etter 58 minutter for å spare krefter til den tøffe bortekampen.
Erling Braut Haaland var den store snakkisen før kamp, da han fikk sin landslagsebut. 19-åringen kjempet hardt på topp, men fikk ikke mål i sin første landskamp.

Sverige neste

Etter litt over en time byttet han ut for Tarik Elyounoussi, som kom nære syv minutter før slutt. Avslutningen gikk derimot på feil side av stanga og traff nettveggen.
Norge kontrollerte inn 2-0-seieren, i en relativt hendelsesfattig andre omgang.
– Vi gjorde jobben. Ikke en fantastisk fotballkamp, men jobben er gjort, og nå har vi alt å spille for i Sverige, oppsummerte Martin Ødegaard til TV2 etter kampen.
For det ble som forventet en grei seier til hjemmelaget, før de reiser til naboduell mot Sverige på søndag.
– Det blir spesielt. Jeg har en mor som er svensk, så det blir gøy å spille mot Sverige foran 50.000, sa Berge.
Også Joshua King gleder seg til et fullsatt Friends Arena om tre dager.
– De har vært storebror når det kommer til fotball i mange år. De kom hit og stjal to poeng fra oss. Så vi går dit for å ta tre, sa King, som var veldig klar for å score i den kampen.
Sverige vant sin kamp mot Færøyene 4-0, som dermed står på 10 poeng. Norge er to poeng bak de gule og blå, mens Spania leder gruppa med 15 poeng etter å ha slått Romania 2-1.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame