Det melder NFF i en pressemelding fredag morgen. Der skriver de også at Per Joar Hansen forlenger sin kontrakt.
– Med en positiv arbeidsgiver, støtteapparat og spillertropp var det vanskelig å si nei. Jeg trives veldig bra i jobben som norsk landslagssjef, og fotballmessig er det en spennende og lovende gruppe som har store muligheter for å fortsette utviklingen. Målet er å kvalifisere oss for EM-sluttspillet og deretter VM-sluttspillet i 2022, sier Lagerbäck til fotball.no.
Det har lenge vært klart at NFF har villet forlenge med trenerparet, ikke minst begrunnet i spillernes positive innstilling til Lagerbäck og Hansen.
VM
Nærmer seg Pelés legendariske rekord: – Han er et stort forbilde
24/11/2022 KLOKKEN 13:41
Men Lagerbäck har fundert, ikke minst med tanke på at han vil være 74 år når VM-sluttspillet i 2022 starter.
– Jeg lurte allerede i 2010 i Nigeria på at det var på tide å gi seg, fortalte Lagerbäck på fredagens pressekonferanse.
– Men om de (NFFs ledelse, red.anm.) er klare til å ta sjansen, så er jeg klar til å ta sjansen på at jeg fortsetter å være frisk og rask. Det er en fantastisk jobb å ha, jeg føler meg veldig privilegert, sa Lagerbäck, som ser muligheten for et EM-sluttspill som «en bra gulrot».
Lagerbäck overtok jobben etter Per-Mathias Høgmo 1. februar 2017, og resultatene har blitt bedre etter at veteranen Lagerbäck overtok.
Men Norge kom seg ikke til EM via kvalifiseringen. Der tok Spania og Sverige de to plassene fra den norske gruppen.
– Jeg er veldig glad for at vi kan videreføre samarbeidet med Lars og Perry. Vi registrerer en sportslig fremgang for landslaget, og målet er deltakelse i EM og VM-sluttspillet, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Usikkert

Helt til juni var Lagerbäck så godt som krystallklar på at han ikke ønsket å forlenge kontrakten som løp til sommeren 2020. Han mente at alderen delvis diskvalifiserte ham.
– Selv om jeg trives veldig godt, vil jeg bli veldig overrasket om jeg fortsetter etter neste sommer. Jeg må se meg selv i speilet og innse at jeg begynner å bli ganske gammel, sa Lagerbäck under en pressekonferanse på Færøyene.
Sett denne?
Men utover høsten begynte signalene å endre seg. Lagerbäck var ikke like kategorisk da spørsmålene igjen dukket opp.
Og spillerne gikk stadig oftere ut med støtteerklæringer og rosende ord. Det sjarmerte Lagerbäck og var trolig grunnen til at han snudde.
Unge fremadstormende stjerner som Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland og Sander Berge ga ham også ekstra kvalitet i troppen.

Rutine

Lagerbäck har tidligere uttalt at «å være fotballtrener er det eneste jeg kan». Talentet hans har gitt ham suksess i Sverige, Island og Nigeria tidligere.
Dersom Lagerbäck fører Norge til VM i 2022, vil han være 74 år, fem måneder og seks dager gammel når mesterskapet starter.
Norge spiller mot Serbia på Ullevaal i UEFAs Nations League i mars. Seier der gir «finale» samme sted mot enten Skottland eller Israel noen dager senere. Sluttvinneren får EM-billett.
Norges A-landslag for menn har ikke vært med i et sluttspill siden EM-2000.
(©NTB/Eurosport.no)
Sett denne?
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23