Populære sporter
All sport
Vis alt

Gikk hardt ut etter «grov» takling – dommersjefen erkjenner feil

Joakim Opphus

Oppdatert 13/04/2024 klokken 23:10 GMT+2

Fredrikstads Morten Bjørlo ble slått bevisstløs etter at Sarpsborg-spiller Jeppe Andersen løp inn han med skulderen først. Etter kampen gikk FFK-spilleren hardt ut mot VAR som ikke grep inn. Dommersjef Terje Hauge erkjenner feil.

Hjemmelagets Morten Bjørlo nede med skade i eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad FK og Sarpsborg 08 på Fredrikstad Stadion. Foto: Thomas Andersen / NTB

Foto: NTB

Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play. 
Bjørlo fikk seg en ordentlig smell på hakka og deiset i bakken. Dommer Sigurd Smehus Kringstad fikk ikke med seg at Bjørlo lå urørlig på gressmatta, men Fredrikstads medisinske apparat var oppmerksomme og løp inn på banen før kampen etter hvert ble stoppet.
Etter ett minutt eller to så var Bjørlo ved bevissthet igjen og klarte å gå av banen, riktignok med en litt sjanglete gange.

Kritisk etter smellen

Til TV 2 etter kampen forsikret rogalendingen at det gikk bra med han.
– Det går greit. Jeg fikk meg en trøkk, men det kjennes greit ut, sier Bjørlo.
– Jeg skulle bare spille ballen videre også kommer det en inn i siden på meg også ligger jeg på bakken, det er vel det jeg husker av det. Jeg så den på mobilen og den så ikke bra ut. Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi har VAR hvis ikke de skal gå inn å ta sånne. Hvis ikke det er farefullt spill, da vet ikke jeg. Jeg synes det er svakt av VAR ikke å gå inn på den.
Synderen Jeppe Andersen måtte innrømme at taklingen var på kanten.
– Det ser ikke bra ut. Det var skremmende da man så at han ble liggende. Det er ikke min intensjon å skade noen, men den var grov, innrømmer han til TV 2.

Dommersjefen legger seg flat

Dommer Kringstad fikk kritikk av flere blant annet på X etter situasjonen. Dette sier han selv om situasjonen til TV 2.
– Jeg tenker det faktum at jeg kjørte fordel sier mye om hvordan jeg vurderte den situasjonen. Det var en fase av kampen der Fredrikstad hadde mye press. Jeg så situasjonen, og for meg var det gult kort. Det var sånn jeg vurderte det innledningsvis. Da vurderte jeg å kjøre videre. Da fikk jeg heller ikke med meg at han lå så lenge nede, sier Kringstad.
– Det er lett å være etterpåklok, svarer han på spørsmål om han kunne gjort noe annerledes.
Han ønsket ikke å diskutere om VAR burde gripet inn med tanke på mulig rødt kort før etter han hadde diskutert det med Fotballforbundet i søndag.
Senere på kvelden forteller dommersjef Norges Fotballforbund, Terje Hauge, til VG at den omdiskuterte situasjonen burde blitt løst annerledes.
– Etter å ha analysert og snakket med alle involverte har vi konkludert med at dette burde vært rødt kort, sier Hauge.
Videre sier Hauge at selve hodetaklingen er «et alvorlig brudd på spillereglene». På spørsmål om hvorfor VAR ikke grep inn sier han:
– Det er et veldig godt spørsmål, det skal vi bruke god tid på å analysere.

Første på 13 år

Selve kampen ble dramatisk.
Sarpsborg ledet først 1-0 etter scoring av Jo-Inge Berget. Sarpsborgs kaptein måtte senere gå av med skade.
Fredrikstad utlignet like etter pause til 1-1 før sarpingene tok tilbake ledelsen takket være Franklin Tebo.
Men på overtid klarte Henrik Kjelsrud Johanson å krige inn reduseringen. Mai Traore trodde han hadde sørget for at alle tre poengene ble igjen i Fredrikstad, men scoringen ble annullert for en hårfin offside.
Sist lagene møttes i en seriekamp var helt tilbake i september 2011 da Fredrikstad vant 4-1 på bortebane. De møttes riktignok i cupen i både 2019 og 2016. Begge de oppgjørene endte i sarpingenes favør.
Fredrikstad har ikke vært i Eliteserien siden 2012. Siden den gang har de også rykket hele veien ned til 2. divisjon, hvor de spilte så sent som i 2020.
Neste søndag reiser Fredrikstad på besøk til Viking, mens Sarpsborg tar imot et nytt nyopprykket lag i KFUM Oslo.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame