Populære sporter
All sport
Vis alt

25-åringen tvunget til å legge opp: – Jeg har mistet identiteten min

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 19/04/2024 klokken 13:32 GMT+2

Stopperen tok steget opp til Eliteserien før denne sesongen, men nå er Andreas van der Spa (25) nødt til å legge fotballskoene på hylla.

Sikret BK Häckens første ligaseier for sesongen

  • OL i Paris ser du på TVNorge og Max!
Det skriver Sandefjords Blad fredag formiddag.
– Det kom veldig overraskende, og det er veldig tungt akkurat nå. Jeg har vært langt nede, og følt meg helt utenfor alt. Jeg har på mange måter mistet litt identiteten min. Jeg har egentlig trukket meg helt unna, og ikke tenkt noe på fotball i det hele tatt. , sier en preget van der Spa til lokalavisen.
Stopperen hadde ingen problemer med kroppen da han meldte overgang til Sandefjord i slutten av februar, men har skal ha kjent smerter i kneet gjennom 2024.
Til SB forklarer han at ting gikk nedover etter at han gjennomførte en kikkhullsoperasjon for noen uker siden.
– Beskjeden var at hvis jeg fortsetter å presse, så kan jeg risikere å ikke kunne gjøre visse ting i fremtiden. Og jeg tenker jo mye på hva jeg ønsker i fremtiden, som å leke med onkelunger, eller kanskje egne barn.
Nordlendingen utdyper til Sandefjord Fotball.
– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren. Jeg har ikke orket å være oppe på Jotun Arena i det hele tatt, og jeg har rett og slett rømt landet.
Andreas van der Spa er opprinnelig fra Bodø, der han spilte fram til han ble hentet til Øygarden i 2020. Siden da har han spilt for både Sogndal og Arendal, før han altså meldte overgang til Sandefjord i vinter - der han skulle være med på å erstatte Sander Moen Foss i midtforsvaret.






Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame