Vålerenga valset over Strømsgodset: – En monsteromgang

Oscar Korsnes

Oppdatert 01/10/2022 klokken 20:55 GMT+2

Det ble en tung kveld for Strømsgodset på Intility lørdag. Fire mål i førsteomgang sørget for tre poeng for medaljejagende Vålerenga.

Se høydepunktene: Vålerenga banket Strømsgodset

Vålerenga - Strømsgodset 4-0 (4-0)
Vålerenga har herjet på Intility den siste tiden. Mot Strømsgodset lørdag vartet de nok en gang opp med festfotball. En drømmeomgang sørget for at hjemmelaget ledet med fire mål til pause.
– Det var en fantastisk førsteomgang. En monsteromgang. Så da er kampen avgjort. Andreomgang blir en transportetappe, reflekterte VIF-trener Dag-Eilev Fagermo etter seieren.
Strømsgodset står etter lørdagens tap med seks tap på sine syv siste bortekamper i Eliteserien.
Se høydepunktene i toppen av saken.

Dobbel dobbel

De kongeblå åpnet kampen best, og det skulle ikke ta mer enn 17 minutter før de tok ledelsen mot gjestene fra Drammen. Amour Layouni vartet opp med flott forarbeid før han sendte ballen til Torgeir Børven. Spissen som bikket 50 kamper for VIF lørdag feiret med å banke ballen i mål på første touch.
Men Børven var ikke ferdig der. Bare minutter senere satt Jacob Dicko Eng på turboen langs venstrekanten. 18-åringen tok med seg ballen mot mål før han enkelt fant Børven som sto umarkert på bakerste stolpe. Derfra hadde spissen ingen problem med å sende ballen i det åpne målet.
Vålerenga ga seg ikke med det. Etter en halvtime lå ballen nok en gang i mål. Ikke overraskende var det nok en gang Eng som sto for forarbeidet. Kanten avanserte mot Godset-målet før han igjen fant en umarkert lagkamerat i boksen. For midt i boksen sto Layouni alene. Svensk-tunisieren dro frem en volley som sendte ballen via tverrliggeren og i mål til 3-0.
Heller ikke Layouni sa seg fornøyd med en scoring mot Godset. To minutter før pause ruvet han høyset i boksen på en corner. Ballen fikk en stuss fra Fredrik Oldrup Jensen før kanten kontant headet inn sitt andre.

Rolig andreomgang

I andreomagng hang Strømsgodset mer med, men var likevel ikke i nærheten av å true hjemmelaget.
Vålerenga kunne med de fire målene fra førsteomgang sette på cruisekontrollen de siste 45. Resultatet ble en omgang ganske ulik den første. En jevn omgang uten scoringer.
Dermed kunne Vålerenga nok en gang feire tre poeng foran Klanen på hjemmebane. Det ble syvende gang på rad de kunne gjøre nettopp det.
Etter kampen bekreftet Dag-Eilev Fagermo at stjernespillere skal være klare til neste rundes kamp mot Rosenborg. Se hele intervjuet med Vålerenga-treneren her.

Fagermo med gladnyhet: – Skal være klare