Populære sporter
All sport
Vis alt

Tar grep etter tre tap på fire kamper: – Back to basic

Andreas Hopen

Oppdatert 06/05/2022 klokken 08:47 GMT+2

Strømsgodsets seriestart har gitt skralt med poeng. Nå tar de grep for å finne tilbake til formen fra i fjor.

Godset etter sesongstarten: – Back to basic

Én seier og tre tap er beholdningen til Strømsgodset etter de fire første kampene av årets Eliteserie. Ikke helt enkelt å forstå, synes Godset-kaptein Gustav Valsvik.
– Det har vært lite poeng og varierande spill. Mye bra, men også mye veldig veldig dårlig. Så vi må begynne å stabilisere oss, og bikke de kampene vi har vært gode i til vår favør, sier Godset-kapteinen til Discovery torsdag.
Sandefjord var siste motstander før pausen forrige helg. Der ble det 0-5 på eget gress for Godset.
– Vi skulle bygge videre her hjemme fra borteseieren mot Haugesund, og fikk fem slag ganske hardt både i mellomgulvet og ansiktet. Den er selvsagt lei, og vi har brukt mye tid på å se hvordan det gikk til, og hvorfor vi fremstod som vi gjorde, sier hovedtrener Håkon Wibe-Lund om stortapet på Gamle Gress.
Intervjuet med Godset-treneren ser du øverst i saken.
Nå har spillerne fått trene i over en uke uten å ha en kamp tett på. Der har analyser av hva som gikk galt mot Sandefjord, og sesongstarten for øvrig fått mye plass, men selv om det er nyttig skulle Valsvik helst vært foruten pausen.
– Helt ærlig så hadde det vært bedre å bare komme i gang med ny kamp tre dager senere, men nå har vi fått snakket og gått gjennom ting, og sett på hva vi gjør feil og hva vi har vært gode på, forteller Valsvik i vårsolen i Drammen.

Straffes på overganger

Strømsgodset har sluppet inn ni mål på de første fire kampene i Eliteserien. Seks av de målene kom på overganger imot. Tre av de overgangene kommer hvor Strømsgodset nylig har vunnet ballen og er på vei fremover. Det har blitt sett nøye gjennom den siste tiden.
– Jeg lyver hvis jeg sier at vi ikke har sett på det etter målene vi har sluppet inn, så det er riktig. Så er det forskjellige årsaker til at det skjer, men nå vet vi hva vi er gode på - og vi er litt ute av det sporet. Nå er målet å komme tilbake til der vi var i fjor, sier Wibe-Lund om tallene.
At målene kommer på den måten kan man ikke bare legge på forsvaret, mener Godsets stopperbauta.
– Overgangene handler ikke bare om forsvaret, men også måten vi angriper på, det med å gå fra mannsmarkering til hvordan vi ligger når vi angriper, sier kapteinen.
– Så overgangen fra mannsoriert press til 3-5-2 med ball er noe man har sett på?
– Vi har spilt litt ulike formasjoner offensivt og defensivt, så nå skal vi komme oss inn i et spor der vi har vært trygge og gode både i fjoråret og i oppkjøringen, forklarer Valsvik.
Strømsgodset har en unorsk presstil inspirert av Bielsa og Ralf Rangnick.
Se intervjuet med Gustav Valsvik nederst i saken

«Back to basic»

Wibe-Lund forklarer at hvis man ser på fjorårets kamper så er ikke presstilen så ulik den de har i år, men at det har fått et ekstra fokus denne våren. Nå blir det litt «back to basic».
– Det er ofte slik at hvis man kommer i en periode hvor ting ikke sitter like bra som man har håpet, så kan det være at det har kommet litt for mye informasjon litt for fort. Så det handler om å forenkle arbeidsoppgavene, og gå tilbake til alt som er kjent og måle oss på det som er kjent for spillergruppen, så uten at jeg går i detalj på hva, så er det svaret, sier Wibe-Lund.
Strømsgodset sitt presspill har vært mannsorientert, men hatt sitt utspring i 4-3-3. Så fort de vinner ballen har laget lagt om til 3-5-2, og det er rommet bak backene på vei fremover som i stor grad har blitt utnyttet av både Molde og Sandefjord. På spørsmål om det er noe av det de har justert er ikke Wibe-Lund avvisende.
– Jeg kan vel si at noe av det har vi sett litt på ja, sier Wibe-Lund humrende.
picture

Valsvik om Godsets seriestart

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame