Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår trolig juvelsalg i sommer: – Ingen enkel sak for Flo å beholde ham

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 28/05/2022 klokken 21:28 GMT+2

Johan Hove (21) har scoret seks mål på seks kamper, og var igjen sentral for Strømsgodset. Det holdt så vidt det var mot Viking med en pigg og hissig Veton Berisha i spissen.

Femmålsthriller: Se høydepunktene fra Strømsgodset - Viking

Strømsgodset - Viking 3-2 (1-1)
Etter 0-5-julingen de fikk av Sandefjord, har ikke Strømsgodset tapt. De har banket Rosenborg, spilt uavgjort borte mot Viking og Bodø/Glimt og slått både KBK og Vålerenga.
– Vi vil ha mai hele året, vi. Det er helt sykt. Vi er på en medgangsbølge nå, så nå må vi bare fortsette. Vi er helt der oppe. Har spilt noen gode kamper, fått med oss poeng og blitt vanskelige å slå, sier Lars-Jørgen Salvesen til Discovery etter at også Viking ble slått.
Men de kunne fått en grusom start på hjemmeoppgjøret mot Viking, da Veton Berisha slo inn til Harald Nilsen Tangen etter tre minutter. Headingen fra kloss hold gikk utenfor.
– Han skal jo score der, selvfølgelig. Jeg vet ikke om han blir for sikker, utbrøt Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.
Så leverte Godset et par tydelig beskjeder om at de ville være med på leken. Klarest var den fra Kreshnik Krasniqi noen minutter senere.
– Det er et praktangrep som startet helt tilbake på egen 16-meter og som ender opp her med en kjempemulighet for Krasniqi, sa Skullerud om avslutningen som ble blokkert ut til corner av David Brekalo.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Omdiskuterte straffesituasjoner: – Kanskje litt kompensasjonsdømming

– Ikke enkelt for Flo

Og selvfølgelig var det den store formspilleren i Eliteserien, Johan Hove, som sendte hjemmelaget i føringen etter 21 minutter. De rullet opp et flott angrep og Lars-Jørgen Salvesen kunne servere en fremadstormende Hove til høyre.
– Viking er blitt advart ved flere anledninger. Det er flott rullet opp med Salvesen til Hove, og han er så sikker, så trygg, og setter de der stort sett hver gang, mente Skullerud.
Det var det sjette målet på seks kamper fra Godsets unge midtbanejuvel.
– Jeg har fått meg et par assist også. Det er deilig at det har begynt å løsne der, sa Hove til Discovery etter kampen.
I 2020-sesongen scoret han ti ganger. I fjor var tallet seks – det samme han allerede er oppe i denne sesongen.
– Det er en spiller som er koblet til overganger videre fra Godset gjentatte ganger. Kanskje skjer det denne sommeren her, med de tallene og det han produserer i de første kampene av Eliteserien. Det er ikke sikkert det blir noen enkel sak for Jostein Flo å beholde i Drammen, resonnerte Skullerud.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Godset-heltens uvanlige drakt-grep: – Han er varm om dagen

– Tatt ferie allerede

Men så gikk det galt for Godset. Viking angrep på venstresiden, og Berisha kom akkurat til en avslutning som gikk like utenfor, men rett etter at ballen forlot foten hans, ble han tatt av Gustav Valsvik.
Dermed ble det straffe. Den tok Berisha selv, og utlignet til 1-1.
– For meg er det billig, men det er kanskje dumt å hoppe inn der. Han treffer meg i skuldra, mente Valsvik, mens Berisha hadde en annen oppfatning.
– Den er klink klar, men det er som han sier, det er unødvendig. Han tar meg etter jeg har skutt, men jeg tar den.
Samtidig varslet han en tordentale i garderoben.
– Vi er dritdårlige. Allerede tatt ferie. Så det blir en bra pauseprat.
Likevel var det Godset som viste mest aggressivitet også i den andre omgangen. Først ble det etterykkelig demonstrert i opptakten til 2-1-målet. De gjenvant ballen høyt i banen med godt press, og etter hvert var det Hove som returnerte tjeneste til Salvesen.
Med en heading fant han spisskameraten med en målgivende, og Salvesen kunne banke inn ny ledelse.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Ny våt tradisjon ved seier: – Et tegn på at ting går greit

Byttet fem på få minutter

Og bare noen minutter senere var Salvesen i begivenhetene igjen, da det ble dømt hands på Sondre Bjørshol og dermed straffe. Den tok Herman Stengel og man kan vanskelig beskrive det bedre med andre ord enn «kontant».
– Det er en marerittstart på omgangen for Viking. De gir bort scoringer og muligheter, sa Skullerud, og Viking-benken så det samme. De svarte med et trippelbytte i håp om å endre kampbildet noe.
At duoen Jensen/Lunde Aarsheim ikke var fornøyde, var det som skjedde like etterpå et nytt tydelig signal på. Da satte de nemlig inn to nye spillere, og hadde dermed tatt ut fem mann på noen få minutter.
Det ga umiddelbart resultater, og plutselig var det Viking som angrep. Ballen kom inn fra Kevin Kabran på høyresiden og foran mål ventet Berisha. Landslagsspissen gjorde ingen feil og vipps så var Viking for fullt tilbake i kampen.
I den særdeles underholdende forestillingen fortsatte lagene å skape sjansene. Sebastian Sebulonsen kom seg til en fin skuddmulighet, men blåste ballen over målet til Viljar Myhra.
Med seks minutter igjen av ordinær tid var det nærmest utrolig at ikke Berisha kunne feire hat trick. På en corner fikk han gå alene opp og heade fra fem meter, men Myhra fikk slengt opp en hånd og avverget den gigantiske muligheten for Vikings storscorer.
På overtid av overtiden ropte omtrent samtlige Viking-spillere på straffe for en hands på Valsvik, uten å bli hørt. I stedet kontret Godset og innbytter Fred Friday skjøt i nettveggen.
Dermed står gullkandidaten Viking uten seier på sine tre siste kamper. Med lørdagens 3-2-seier har drammenserne vunnet fire av sine fem siste.
Viking-trener Morten Jensen var langt fra fornøyd med eget lag etter kampen.
– De fighter oss ut av stilen. Det er usedvanlig mye slurv fra oss. Det er ulikt det Viking-laget vi pleier å være, sa Jensen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame