Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjokkovergang for Pedersen – går fra HamKam til 4. divisjon

Even Lübeck

Oppdatert 21/02/2023 klokken 12:40 GMT+1

Marcus Pedersen skifter ut Rosenborg, Vålerenga og Brann med Flisa, Furnes og Gran.

Marcus Pedersen

Foto: NTB

Pedersen bekrefter til Discovery at han er klar for 4. divisjonsklubben Løten. Hamar Arbeiderblad omtalte saken først.
– Det stemmer det. Det føles riktig akkurat nå. Jeg har en god del venner som spiller for Løten og som har noe med Løten å gjøre, så det gleder jeg meg til. I tillegg er det ikke så langt unna, sier han.
Pedersen spilte 50 minutter mot Lillestrøm i desember 2022 og noterte seg for en målgivende pasning i 2022s siste seriekamp, men nå byttes motstanden ut fra VIF, RBK og Brann til Kolbu, Flisa og Faaberg.
– Det er ingenting som er låst fremover, men jeg blir å se til arbeidslivet og trappe litt ned fremover. Det er planen akkurat nå. Jeg tar ting litt som det kommer. Hvis jeg bøtter inn der og HamKam vil kjøpe meg i sommer, så får vi se, sier han og ler.

Tre opphold

Han trente med HamKam i januar og februar, men:
– Det ble for avventende fra dem. Jeg kan ikke gå rundt i lang, lang tid og ikke vite hva jeg skal. Jeg måtte ta en beslutning på ting og da ble det Løten, sier han og bekrefter at han ikke får betalt for å spille for 4. divisjonsklubben.
Dermed ble det tre opphold i HamKam - i 2020 ble det elleve mål på 21 kamper i OBOS-ligaen, mens han i 2007 og 2008 noterte seg for en scoring på åtte kamper. Denne gang ble det én målgivende pasning og null scoringer på elleve kamper – fire fra start og elleve som innbytter.
– Jeg skulle gjerne ha scoret mål og, men de gangene jeg bidro og kom inn var det mest for å vinne dueller og forsvare seg. Jeg brant ikke mange sjanser og følte jeg bidro når jeg kom inn, sier han.
– Er du bitter?
– Ikke bitter, men jeg synes kanskje de kunne behandlet dette annerledes. Jeg hjalp dem med å holde plassen i 2020 og jeg hjalp dem til å holde seg i år. Man må sette pris på de lokale spillerne du har tilgjengelig rundt i området. De kunne jobba litt bedre her. Det har ikke helt sunket inn at det blir Løten.

Ferdig på toppnivå?

Pedersen skal begynne å jobbe ved siden av spill i 4. divisjon.
– Jeg kan ikke la fotballen ta all tid i evig tid. Jeg blir jobbsøkende nå og er åpen for det meste. Det er ikke helt fastsatt hva jeg skal jobbe med. Folk får skrike ut om de har noen forslag. Men ballen ruller, så ting skjer, sier 32-åringen.
– Har du gitt deg på toppnivå for godt?
– Man skal aldri si aldri, men det er et liv etter fotballen og. Samtidig er det ikke så lenge til sommeren, så kanskje det blir et comeback. Jeg har ikke tatt noe valg. Vi får se hva som skjer.
Pedersen har spilt for HamKam, VIF, Brann og Strømsgodset i Norge, samt Vitesse, OB, Barnsley og tyrkiske Ankaraspor og Tuzlaspor.
1990-modellen har 48 aldersbestemte landskamper og ni for A-landslaget, i perioden 2013-2015. Han har scoret ett mål for Norge - i 1-2-tapet for Danmark i november 2013.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame