Populære sporter
All sport
Vis alt

Sarpsborg ned i nedrykkskampen: – Begynner å bli «mayday, mayday»

Oscar Korsnes

Oppdatert 07/08/2022 klokken 21:01 GMT+2

Sarpsborg 08 sto med fire tap på rad før bortekampen mot Strømsgodset. På Marienlyst ble vondt til verre for sarpingene.

Se høydepunktene: Strømsgodset scoret tre i seiren mot Sarpsborg 08

Strømsgodset - Sarpsborg 08 3-1 (2-0)
– Det begynner å bli «mayday, mayday» og SOS der nå. Kvalikplassen begynner å nærme seg, sa Discovery-ekespert Petter Bø Tosteruds i studio.
For de blåhvite har vært i svært dårlig form den siste tiden, og etter nok et tap ligger Sarpsborg nå kun ett poeng foran HamKam på kvalikplass. Mot et Strømsgodset-lag som hadde stilt inn skuddføttene, var de langt unna å ta poeng.
– Vi fortjener ingenting i dag, var Sarpsborgs Joachim Soltvedts harde dom etter kamp.

Godset best

Det var ingen sjansebonansa i starten, men rett før halvtimen var spilt fikk hjemmelaget et hjørnespark. Det var det som skulle til for Godset. Forsvarspiller Lars Christian Vilsvik fikk ballen i boksen, og etter en skuddfinte som satt Sarpsborg-spiller Guillermo Molins helt ut av spill, curlet han ballen elegant i lengste kryss.
Vondt skulle bli verre for gjestene fra Østfold. Fem minutter før pause dro Herman Stengel med seg ballen inn i Sarpsborg-boksen og banket ballen inn i keeperhjørnet.

Mer med

Andreomgang ble bedre for gjestene. Sarpsborg-debutant Victor Torp ble spilt alene med Vinjar Myhra i Godset-buret. Der gjorde den unge dansken ingen feil, og satt kontant reduseringen ned i hjørnet.
Det ble likevel ikke mer enn en trøstescoring. For til tross for en bedre omgang prestasjonsmessig, klarte ikke Sarpsborg å stå imot. Ti minutter før fulltid serverte keeper Simen Nilsen Godset en kjempemulighet. Det takket og bukket Ernest Boahene for. Ghaneseren chippet lekkert inn 3-1-scoringen for hjemmelaget.
Dermed var Sarpsborgs femte strake tap et faktum.
– Sarpsborg har meldt seg på i nedrykkstriden etter kveldens kamper, slo Bø Tosteruds fast i studio.
Godset som også sto uten seier på de siste fire endte på sin side den seiersløse rekken. Med tre poeng klatret de opp på en sjetteplass, med to poeng ned til Vålerenga som har en kamp mindre spilt.
– Det er Godset-identitet fra start til mål. Det er et aggressivt hjemmelag som går ut i 100 og maler på. Vi får ut det spillet vi vil, og da er vi gode, sa Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Lund ved kampslutt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame