Det bekrefter Rosenborg på sine hjemmesider.
– Det er veldig deilig å endelig være på plass. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang, sier Tobias til RBK.no.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
15 TIMER SIDEN
Dermed har nyansatte Kjetil Rekdal sikret seg sin første signering som trener for trønderne.
Det har vært mye snakk om at Børkeeiet kan brukes som både midtstopper og midtbanespiller, med tanke på at Rosenborg også har jaktet midtstoppere. Men 22-åringen er klar på hvor han spiller.
– Jeg kommer som midtbanespiller. Kjetil og jeg er enige om at det er i den posisjonen jeg får ut mitt beste potensial og nivå. Jeg kommer til å gjøre mitt aller beste for å passe godt inn i den rollen i Rosenborg, sier han.
Tobias Børkeeiet landet i Trondheim allerede søndag, men ville da ikke kommentere noe til Adresseavisen, som var først ute med å nevne at Bærums-gutten var på vei til Rosenborg.
Nå har Børkeeiet signert en kontrakt ut 2025.
Rosenborg reiser på treningsleir til Gran Canaria 29. januar og det er forventet at Børkeeiet er med i troppen som reiser ned.

Mislykket Danmark-opphold

Børkeeiet ble hentet til Brøndby fra Stabæk i 2019, men oppholdet i den danske klubben ble aldri slik verken nordmannen eller klubben så for seg.
I den danske avisen Tipsbladet omtales Børkeeiet som en flopp. Den tidligere Stabæk-spilleren fikk ingen god start, da han var skadet i flere måneder etter overgangen. Blant annet skriver avisen at det var planlagt at 22-åringen skulle starte i Brøndbys trebackslinje, men at det ikke ble noen suksess grunnet det de omtaler som flere uheldige opplevelser.
Børkeeiet fikk totalt 46 kamper for Brøndby og kun to målpoeng. Nå vender han nesen hjemover.
Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54