Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-kapteinen om den svake oppkjøringen: – Vært voldsomme endringer

Andreas Hopen

Publisert 30/03/2022 klokken 21:26 GMT+2

Markus Henriksen og Rosenborg har slitt i treningskampene i vinter. Hva som ikke har stemt forstår ikke RBK-kapteinen selv.

Henriksen om hvorfor RBK har slitt

  • Se Bodø/Glimt - Rosenborg 3. april på discovery+ og MAX
0-3 tapet mot Raufoss en drøy uke før seriestart avsluttet en svak rekke med kamper for Rosenborg i oppkjøringen. Seks kamper har vært spilt. To seire mot henholdsvis KBK og Byåsen har vært lyspunktene i en ellers mørk rekke kamper. Hvorfor det ser slik ut forstår ikke Markus Henriksen.
– Treningshverdagen og det vi har levert der har vært veldig bra. Derfor er det litt undrende hvorfor det ser ut som det gjør, sier Markus Henriksen til Discovery uken før seriestart.
Han forteller at laget ser bra ut på trening, og at det i perioder ser bra ut også i kamp, men de periodene er for korte. Han forteller at RBK under Kjetil Rekdal har trent hardt, og at man ikke har tatt hensyn til treningskampene underveis i oppkjøringen.
– Vanlegvis trener man roligere for å samle overskudd, det har ikke vi gjort. Vi begynner med det nå, så får vi se om også det kan være en liten faktor, forklarer 31-åringen.
Henriksen kom tilbake til Rosenborg etter åtte år i utlandet i 2020. Det laget han avsluttet sesongen med den gangen er et helt annet i dag. Fra troppen i den siste kampen mot Sandefjord i 2020-sesongen har ti av atten spillere forlatt klubben enten permanent eller på lån. Store omveltninger, mener han selv.
– Vi er en ung spillerstall - og det er veldig mye nytt. Det har vært voldsomme endringer i den spillerstallen fra da jeg kom til nå. I tillegg er det nå en ny formasjon og en ny trenerstab, sier mannen som i år skal være en del av en backtrio.
Henriksen forteller om en tydelig trenerduo som har kommet inn i Rosenborg - og hvordan de forbereder seg inn mot serieåpningen mot Bodø/Glimt. Se intervjuet i sin helhet øverst i saken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame