Vålerenga - Haugesund: 2-1
Selvom han har vært syk denne uken, så ikke Vålerengas 32-åring Vidar Örn Kjartansson særlig preget ut da han skapte rabalder for Haugesund etter 50 sekunder på banen.
Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
17 TIMER SIDEN
– Vi spiller en fantastisk første halvtime, men så ble det en slitekamp likevel, sa VIF-trener Dag-Eiliv Fagermo etter kampen.
– Det at Vidar scorer to er både deilig for han og oss, fortsatte treneren.
Hør interjvuet med Osame Sahraoui etter seieren:

– Vi er Oslos stolthet, vi skal vise dem

Ville åpningsminutter

Vålerenga sørget for fest på første hjemmekamp på Intility Arena etter kun 50 sekunder spill. Hjemmelagets Vegar Hedenstad tok corner, og med et touch på ball av Ivan Näsberg kunne selveste «ørnen», Vidar Örn Kjartansson, sette ballen i nettet med et lekkert touch.
Vålerenga startet knallsterkt og etter fire minutter stod det plutselig 2-0. Petter Strand var på alerten og plukket opp ballen i Haugesunds 16-meter. Etter å ha rundet et par FKH-spillere, sendte den tidligere Brann-spilleren ballen på volley inn foran mål og Kjartansson fikk headet inn sitt andre mål for sesongen via tverrliggeren.
– Det føltes veldig godt. Jeg har vært syk denne uken også, og ikke hatt muligheten til å trene så mye, sa Kjartansson i pausen om målene til Discovery.

Reduseringen

Haugesund hang ikke med de første 20 minuttene, og VIFs 20-åring Osame Sahraoui lekte seg på kanten. Med sine kvikke ben, kom kanten seg flere ganger forbi forsvarerne og fikk ta seg helt inn til gjestenes keeper Egil Selvik.
Haugesund kom seg mer inn i kampen halvveis inn i første omgang, og da det ble noen sjanser var det Alioune Ndour – også kalt «Badou» - som var involvert.
VIF begyne å slakke opp i forsvaret før pause, og FKH fikk sin redusering et par minutter før fløyta gikk. VIFs Fredrik Oldrup Jensen mistet ballen på midten, og Badou endte opp med å få lagt inn fra høyre siden. Lagkamerat og danske Peter Therkildsen stupte så frem og satt det viktige målet på hodet.

Bjarnason ut i pause

I pausen ble det gjort et bytte i Vålerengas bakre rekke. Den islandske landslag-midtstopperen Brynjar Bjarnason fikk kun en omgang, og Jonatan Tollås Nation kom inn.
– Vi tar for lite ansvar i forsvaret, så vi trenger noen med mer erfaring, var begrunnelsen for byttet til VIF-trener Dag-Eiliv Fagermo.
I andre omgang jevnet kampen seg mer ut. Tross det, var den nærmeste å score kampens fjerde mål Sahraoui. Lagkamerat Amor Layouine kom seg løs på høyre i gjestenes 16-meter og sendte ballen inn foran kassa langs bakken. Sahraoui prøvde seg på et helspark, som kom ut alt for svakt.
Noen minutter senere ladet samme mann opp skytefoten, etter et godt forhåndspill av Henrik Udahl (kom inn for Kjartansson 70') og Tobias Christensen. Sahraoui siktet på krysset, men ballen gikk over mål.

– Sikkert kjekt for publikummet

I det 90-ende minutt jaget Udahl ballen på topp og klarte å bryte ballen mellom FKHs bakre firer. Sahraoui snappet opp ballen,og leverte den rask tilbake til Udahl som kom på løp. Sistnevnte endte alene med keeper, og chippet ballen i tverrliggeren.
På overtid fikk FKH frispark på VIFs banehalvdel. Ballen landet i en farlig posisjon, men keeper Kjetil Haug satset alt og omfavnet ballen. Kampen endte 2-1.
– Det ble en kamp som bølget frem og tilbake. Det var sikkert kjekt for publikummet, sa FKH-trener Jostein Grindhaug etter tapet til Discovery.
– Vi kommer dårlig ut, og 2-0 bakpå det vitner om at det i hvertfall er en bra mentalitet og godt samhold i gruppa som gjør at vi spiller oss inn i det.
Hør hva FKH-spiller Christos Zafeiris hadde å si etter møtet med gamleklubben:

Zafeiris om møtet med gamleklubben: – Vi må skjerpe oss

Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sikret poeng i siste liten: – Ubeskrivelig
18 TIMER SIDEN