Populære sporter
All sport
Vis alt

Patrick Berg nærmer seg Eliteserie-retur: – Ingen problem med at de bruker slike penger

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 29/08/2022 klokken 16:35 GMT+2

Etter et halvår i Frankrike meldes det om retur til Norge og Bodø/Glimt for Patrick Berg. Discoverys ekspert Christian Gauseth er positiv til Bodø-klubbens enorme opprustning i sommervinduet.

Patrick Berg

Foto: Getty Images

Patrick Berg skal i løpet av kort tid på ny bli presentert som Glimt-spiller. Det melder Avisa Nordland. Flere franske medier har også meldt om returen mandag.
Midtbanespilleren skal være på vei til Bodø for å signere kontrakt med klubben. Ifølge franske Foot Mercato skal 24-åringen returnere til gultrøyene for rundt 45 millioner norske kroner. Det er omtrent den samme summen den franske klubben betalte for midtbaneankeret i vinter.
Dermed vil overgangen knuse den norske overgangsrekorden, som ble satt i år da nettopp Bodø/Glimt kjøpte danske Albert Grønbæk for rundt 30 millioner norske kroner.
Discoverys fotballekspert Christian Gauseth hyller den potensielle overgangen.
– Bodø/Glimt viser de forvokste musklene sine nå. De operer på et nivå som bare Molde kan matche, og selv de blir smågutter i forhold. De driver jo et rekrutteringsshow. Man trodde de hadde gjort sin største opprustning når de hentet Salvesen, men så kom plutselig Albert Grønbæk til alle de millionene, og nå er Patrick Berg på vei inn dørene på Aspmyra.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Stjerneskuddet med magisk scoring: – Se på han da!

Store Europa-ambisjoner

Discoverys ekspert mener Berg-ryktene viser en tydelig ambisjon i Bodø-klubben med tanke på høstens kamper i Europa League.
– Vi ser at Glimt har ambisjoner. De vil gå videre i Europa. De ser gruppa, og tenker at det er mulig. Så er spørsmålet hvordan man skal forsterke. For meg er en midtstopper åpenbart, ellers har de god dekning i de fleste posisjoner, også får de inn Patrick Berg. De hulla som var der, de finnes ikke nå. Det skroget her, det er tett. Det vil gå fort når båten kommer opp i plan, mener eksperten.
Gauseth ser heller ikke noe problem med de store summene som klubben har brukt så langt i år i sommerens overgansvinduet.
– Det er deilig å se en klubb som bryr seg null om hva andre måtte mener om pengebruken. Hvis de vil bruke de pengene på å få tilbake sjefen? Da gjør de det, sier Gauseth og fortsetter:
– Jeg har ingen problem med at de bruker slike penger. Glimt har gjort alt riktig, og de har tjent de pengene her selv. De har kommett opp med en tydelig filosofi, og de har fotballfolk i alle posisjoner. Det er ikke gambling eller lite vettug bruk av penger, de har tjent seg opp til alt de har brukt.
Berg har vært i Ligue 1-klubben Lens i et drøyt halvår før den potensielle returen til gultrøyene i Bodø. Han fått tre innhopp for den franske klubben siden ankomsten. Senest mot Rennes forrige helg, som etter alt å dømme ble hans siste kamp for de gule og røde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame