Mandag kveld kom bekreftelsen som ventet, Sarpsborg har solgt stjernespissen Ibrahima Koné til Ligue 1-klubben Lorient.
Cirka 21:30 mandag begynte et bilde av Koné som holder en Lorient-drakt å spre seg på Twitter. De aller fleste skjønte nok hva det betydde, og halvannen time etterpå kom bekreftelsen.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
18 TIMER SIDEN
Det har blitt skrevet mye om sarpingene og Mali-spissen de siste dagene. Discovery får opplyst at Sarpsborg mottar rundt 25 millioner kroner over tre år.
Selv vil ikke klubben gå ut med opplysninger om hva Koné kostet.
– Vi kommenterer aldri summer, men det er vårt største salg som klubb. Det har vært en fascinerende reise for Ibrahima - fra å sitte på benken i Haugesund på denne tiden i fjor til suksess i Sarpsborg 08 og for Mali, til nå å være solgt til Frankrike, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens nettsider.
Overgangssummen er som kjent den største i Sarpsborg 08s historie.
– Vi jobber oss stadig oppover i så måte. Jeg kan også legge til at vi har sikret oss en god videresalgsandel til å være i det europeiske markedet, sier Berntsen.
Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad var Krépin Diatta det største salget før Koné. Diatta skal også ha gått for rundt 25 millioner kroner til Club Brugge 3. januar 2018. Ismael Coulibaly ligger nå på en tredeplass etter han gikk til Sheffield United for 23 millioner kroner 9. september 2020.
Nå må Sarpsborg ut på spissjakt.
– Vi velger å puste litt med magen nå, men målet vårt er at vi skal forsterke laget med to-tre spillere. Vi har Guillermo Molins, Amadou Camara, Kristian Fardal Opseth og Steffen Lie Skålevik på kontrakt, så vi forhaster oss ikke i spissjakten. Vi skal bruke treningsleiren i Spania godt, men vi er i spissmarkedet og følger med. Vi jobber på og har ambisjoner om en bra 2022-sesong, sier Berntsen.
Discovery snakket med Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08, på fredag. Da sa han at det var stor interesse rundt spissen, og at de har avslått en rekke bud. Den siste måneden har Koné spilt i Afrikamesterskapet for Mali. Der endte han med tre mål, samtlige på straffe. Mali røyk ut på vegne av Ekvatorial-Guinea.
Det er ikke usannsynlig at mesterskapet førte til en høyere pris for Koné.
– Det er et bra skussmål. Flere klubber i ulike deler av verden har bydd på ham, spesielt fra Frankrike og Belgia, sa Berntsen fredag.
Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54