Populære sporter
All sport
Vis alt

Lekker som en sil på bortebane: – Det er et svakhetstegn

Publisert 22/10/2022 klokken 10:16 GMT+2

Rosenborg har vært et av Eliteseriens beste lag på bortebane de siste årene. Det blir de ikke i år, og i tillegg har målene rent inn bak sisteskansen André Hansen den siste tiden.

Se høydepunktene: Rosenborg med sin niende strake hjemmeseier

  • Søndag 19.00: Følg Molde-Rosenborg på MAX og discovery+
For i seks av de siste ti sesongene har trønderne vært seriens beste bortelag. Med to bortekamper igjen - mot Molde og Jerv - er de bare det femte beste bortelaget med 15 poeng på 13 kamper etter tre seirer, seks uavgjorte og fire tap.
– Vi har vært litt opp og ned. Spesielt borte. Vi har ikke vært fantastiske i alle hjemmekamper heller, men vi har på en måte klart å forvalte en ledelse eller dominant periode på Lerkendal bedre enn vi har klart på bortebane, sier RBK-trener Kjetil Rekdal til Discovery.
I tillegg har de sluppet inn fjerde flest mål på bortebane av samtlige lag i ligaen med 25. Og på de siste fem borte har 14 av målene imot kommet.

Klasseforskjell

– Det er jo et velkjent fenomen at de fleste lag er bedre hjemme enn borte. Når lag kommer til Lerkendal har de respekt, de har en forsiktig inngang til kampen og de har en passivitet. Men borte er det noe helt annet. Bare se på KBK sist, sier Discovery-ekspert Vegard Hansen.
– Det samme gjelder Haugesund i forrige (2-1-seier til FKH) og Tromsø (4-3-seier til TIL) før det. Der har lagene gått ut i 100, hatt trykk mot målet til Rosenborg og fått med supporterne. For RBK sin del har det vært verre. De har vært ålreite borte, men ikke så gode at de bare kan valse over lag som KBK, sier han videre.
– Hva tenker du om de mange målene imot den siste tiden?
– Det er et svakhetsregn å slippe inn så mange borte. Og det er måten det skjer på og - to av målene mot KBK kommer etter kast. Så er det et klønete selvmål, og et mål imot etter et brudd, hvor forsvaret er for passivt, sier Hansen.
Han trekker frem forsvarsspillet til Rosenborg som hovedgrunnen til at de ikke er helt der oppe og kniver om seriegull med overlegne Molde.
– De er for dårlige bak. Molde har en helt annen soliditet defensivt. De har en trebackslinje de og, men de er mye mer ærgjerrige i duellspillet, bedre en mot en defensivt og mer kompakte. De er mye, mye mer solide bakover enn det Rosenborg. Det er faktisk klasseforskjell på lagene der.
At en av sesongens største utfordringer har vært det defensive på bortebane er også Rosenborg-treneren enig i.
– Det har ofte vært gode og dålige perioder om hverandre, og det har blitt en del rare resultater. 4-4, 4-3, 2-5, og 2-3. Det har vært målrikt med Rosenborg i år. Det er jo fint. Men vi skulle gjerne ha sluppet inn litt mindre på bortebane, sier Rekdal videre.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

Molde-stjerneskuddet om Rosenborg og æresvakt: – Det er sånn det skal være

En fantastisk test

Det har stormet godt før søndagens hat-oppgjør. Rosenborg kunngjorde tidligere denne uken at de ikke kommer til å stå æresvakt for de nybakte seriemesterne på Aker Stadion. Det har ikke påvirket Rekdal i dagene før kampen.
– Vi har nok av ting å se på selv, og konsentrerer og forbereder oss til en fotballkamp. Så får alt annet styr bare ligge. Jeg har kun tanker på fotballen og lar kampen være i front. Alt annet stenger jeg konsekvent ute, fastslår han.
Det er en meget tøff kamp som venter trønderne når de entrer matten i Rosenes By. Molde står med 13 strake seiere før derbyet.
– Det blir en fantastisk fin test for oss nå. Vi er under poengpress, og i en posisjon med mye ståhei og en rivalisering. Vi kommer på bortebane til den suverene seriemesteren. Det er klart du må ha en god plan og en god prestasjon, og kanskje en god porsjon tette ører og tøffe tryner. Samt tørre å slippe seg løs og gå i strupen på Molde, og prøve å vinne kampen, sier Rekdal før oppgjøret.
Om den svake bortestatestikken fortsetter vil de trønderske skuldrene stige inn mot sesonginnspurten. Før runden ligger Lillestrøm tre poeng bak Rosenborg, som etter kampen mot Molde skal ta imot fjorårets mester Bodø/Glimt på Lerkendal.
– Vi trenger poeng for å eventuelt ha muligheten til å gå forbi Bodø/Glimt. Eller andre veien da. For å holde Lillestrøm som er nærmest, og kanskje også Vålerenga bak oss, avslutter RBK-treneren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame