Populære sporter
All sport
Vis alt

Kometen har tatt Eliteserien med storm: – Tror trenerne fikk bakoversveis

Even Lübeck

Oppdatert 18/09/2022 klokken 21:00 GMT+2

Christos Zafeiris har alltid hatt troen på seg selv, men innrømmer at han ikke hadde sett for seg at det skulle gå så fort fra han skrev under for Haugesund til han ble en nøkkelspiller for klubben og bli kalt opp til U21-landslaget.

Christos Zafeiris

Foto: NTB

Unggutten har vært på alles lepper siden han var toneangivende med scoring da Haugesund slo Rosenborg sist serierunde. 2003-modellen har notert seg for tre scoringer og fire målgivende så langt denne sesongen og har vært en av Haugesunds beste i 2022.
– Det har vært et bra år i år. Jeg er glad for det. Og det var en fantastisk følelse å score mot Rosenborg. Helt sykt, rett og slett, sier han til Discovery.
– Er du Eliteseriens heiteste akkurat nå?
– Nja, det vet jeg ikke helt! Osame (Sahraoui) er jo ganske heit. Samtidig er det gøy at det går såpass bra for min del og, sier han.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Melder seg på i Eliteserie-dyrehagen: – Maurslukere

Tror de fikk bakoversveis

Men selv om unggutten alltid har hatt troen på seg selv og egne ferdigheter, innrømmer han at han kanskje ikke helt hadde sett for seg å være er en av 17 utespillere som har startet samtlige kamper denne sesongen. Han har vært på banen i 1965 av 1980 minutter i 2022, og Zafeiris er nummer åtte på NTB-børsen med et snitt på 5,68.
– Jeg tror trenerne fikk litt bakoversveis da jeg spilte i pre-season. Jeg var nok tiltenkt å spille mye i år, men ikke gå rett inn på laget som jeg gjorde. Jeg husker at jeg satt på skolen da terminlisten kom, og jeg så at vi skulle møte Vålerenga i den andre kampen. Jeg tenkte «faen, den kommer nok litt for tidlig, det er ikke sikkert at jeg starter den». Men jeg viste trenerne i pre-season at jeg skulle spille hver eneste kamp fra start. Og det har jeg gjort, sier han.
Det er ikke mer enn ti måneder siden Zafeiris var bærebjelken på et Grorud-lag som med et nødskrik holdt seg i OBOS-ligaen. Kontrastene er store når vi spoler frem til september 2022. Han stortrives i Haugesund.
– Det er en fin gruppe. Det var lett å komme inn i gjengen og være meg selv og vise meg frem. Så har jeg fått veldig mye tillit fra trenerne. De vil hjelpe meg med å lykkes. De utfordrer meg ved å sette meg på litt forskjellige plasser på banen, som jeg liker godt. De vil at jeg bare skal være meg selv. Det er da jeg er på mitt beste og føler meg fri, sier Zafeiris.

Ikke satset på i VIF

Før han spilte for Grorud var Zafeiris i Vålerenga. Tidligere har han også spilt i Lillestrøm og Fornebu.
– Målet da jeg var i Vålerenga var å komme på A-laget, men ting gikk ikke helt som det skulle. Jeg følte ikke helt at jeg var en av de som ble satset på. Det var en trist følelse, så jeg tok et valg om å gå til Grorud, som var veldig bra for meg, sier han.
– Og det har vært deilig å vise Vålerenga at jeg har noe på dette nivået å gjøre. Jeg liker å vise at folk tar feil når de ikke tror jeg kan få til noe.

Fikk sjokk

Zafeiris har 28 kamper for aldersbestemte landslag. Nå er han tatt ut på U21-landslaget. Det kom som et sjokk på 19-åringen.
– Jeg hadde trent styrke og så at det var livesending, så jeg ville bare titte innom for å se hvem som hadde blitt tatt ut, så jeg kunne bruke det som motivasjon til å vite hvem jeg skulle ta igjen for å komme meg inn på laget. Også dukket navnet mitt opp! Jeg ble helt målløs, sier han og ler.
– Vår fysiske trener spurte om det gikk bra med meg, for jeg klarte ikke si noe. Jeg ringte pappa med en gang. Han var selvfølgelig kjempeglad og stolt, men ga meg også advarsel om at jeg må jobbe enda hardere og vise meg enda mer frem fremover. Jeg skal bli værende på U21-landslaget, sier han selvsikkert.
Han er takknemlig for å ha blitt tatt ut av Leif Gunnar Smerud.
– Jeg hadde ikke pratet med ham på forhånd, så jeg ante faktisk ingenting. Det gir meg mye motivasjon å vær emed, for jeg vet at det er veldig stor konkurranse på laget. Det er ikke mange år siden G15- og G16-landslagstrenerne sa at jeg ikke var god nok. Så har jeg jobbet hardt og blitt bedre på det de sa jeg skulle bli bedre på.
Smerud sier han er imponert over ungutten og gleder seg til å se mer.
– Christos har imponert meg veldig over tid. Han var var veldig nær å bli hentet opp i juni fra G19-landslaget, som Kristian Arnstad bl ble. Christos har en blanding av dyktighet med og uten ball som er veldig spennende. Han har en tilstedeværese i spillet sitt som er god. Han har mange positive sider ved seg. Jeg er ganske glad i anvennelige spillere, som kan bekle flere roller, som Christos. Han får legge igjen 10er-drakten i Haugesund og ta på arbeidshanskene. Jeg ser frem til å få ham med oss, avslutter Smerud.

Veien videre

Tidligere har han også tre kamper for Hellas sitt G16-landslag. Likevel er han ikke i tvil om hva han velger på seniornivå, hvis sjansen byr seg.
– Jeg tenker kun på det norske landslaget nå.
Og hvor går veien videre for Zafeiris? Discovery vet at klubber fra både Norge og utlandet la inn bud på juvelen i sommerens overgangsvindu.
– Målet er å gå til utlandet, men ikke bare for å reise ut. Jeg må finne riktig klubb som passer for meg. Det blir jo tøft, men jeg føler meg klar. Hvis det beste for meg er å bli i Haugesund i ett år til, blir jeg der ett år til. Men jeg føler meg klar, slår Zafeiris fast.
Sett denne?
picture

Gauseth oppsummerer: Barnslige Glimt-fans, vidåpen sølvkamp og latterlig filming

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame