Populære sporter
All sport
Vis alt

Keeperkampen tilspisser seg i Vålerenga mellom Per Kristian Bråtveit og Magnus Sjøeng: – Han har et høyere toppnivå

Publisert 14/08/2022 klokken 11:16 GMT+2

Magnus Sjøeng har vært god for Vålerenga de siste ukene, men pustes i nakken av nysigneringen Per Kristian Bråtveit. Ekspertene er uenige om hvem som bør være førstevalget i tiden fremover.

Magnus Sjøeng og Per Kristian Bråtveit (Foto: NTB/Getty Images)

Foto: Eurosport

  • Se Eliteserie-oppgjøret mellom HamKam og Vålerenga søndag kl 20 på discovery+
Magnus Sjøeng var bak Kjetil Haug i keeperkøen i Vålerenga før sistnevnte dro til Toulouse i starten av juli. Så tok 2002-modellen over som førstekeeper, og i de seks kampene Sjøeng har stått (fem i serien, en i cupen), har han virkelig levert varene.
Sjøeng åpnet VIF-karrieren med å stå en kjempekamp i cupen mot Bodø/Glimt, til tross for at VIF tapte 0-1 etter mål imot på overtid. Etter det har tatt del i fem strake seirer i Eliteserien og kun sluppet inn fire mål, samt holdt nullen i tre av de fem kampene.
Sjøengs gode juli og halve august gjør at nysigneringen Per Kristian Bråtveit, som ble hentet fra Djurgården i sommer, ikke har fått minutter for hovedstadsklubben enda. Han er kun signert på en avtale ut året, men er enn så lenge bak Sjøeng.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Sjøeng etter debuten: – Å spille foran Klanen var helt fantastisk

Tror Sjøeng blir værende i mål

Discovery-ekspert Jonas Grønner mener det er unaturlig å sette ut Sjøeng etter fem kamper på rad med seier.
– Han har en god redningsprosent og har kommet inn i det og har gjort det godt. Bråtveit er en klassekeeper, men dét, kombinert med at han bare har kontrakt ut året og at det nok verken blir medalje eller nedrykk denne sesongen, gjør at jeg tenker at dyrker Sjøeng, som har en garantert framtid i klubben.
Bråtveit var skadet da Vålerenga møtte Aalesund sist helg. VIF vant 4-0 og Sjøeng hadde en bedagelig dag på jobben, men i forkant av kampen var det snakk om at Bråtveit skulle få sin debut, til tross for en rekke gode kamper av Sjøeng. Heldig for Fagermo at Bråtveit var ute, mener Grønner.
– Jeg tror Fagermo var glad for at Bråtveit var skadet i helgen. Da slapp han å ta det valget om hvem som skulle starte kampen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ekspertens VIF-analyse: – Et Vålerenga-lag å bli glad i

Rusten?

Bråtveit har ikke stått en kamp siden april. Det tror Petter Bø Tosterud spiller inn i keeperkampen i Vålerenga.
– Bråtveit forventer jo å spille, men han har ikke matchformen inne når han ikke har spilt på fire måneder. På papiret er Bråtveit enn noe bedre keeper, og han har et høyere toppnivå, men Sjøeng vokser for hver kamp han spiller. Jeg skjønner godt at Sjøeng blir værende i målet.
Oslo-klubben har fem seirer på rad, og kan for første gang i eliteseriesammenheng vinne seks kamper på rad om de slår HamKam borte til helgen. De blåkledde ligger på sjetteplass i ligaen med åtte poeng opp til Bodø/Glimt på den siste pallplassen.

Bør gjøres en endring

Christian Gauseth forventer på sin side at det gjøres en endring.
– For å matche Sjøeng riktig mener jeg at Bråtveit må inn nå. Nå har Sjøeng hatt mange gode opplevelser, men han har også vært heldig som har fått med seg fem seiere. For meg er det et strålende tidspunkt nå å få inn en rutinert kar som Bråtveit. Så kan han spille resten nå, mens Sjøeng er førstevalg inn mot 2023, sier Gauseth.
– Hva med Sjøeng jobbe med videre for å bli enda bedre?
– Sjøeng har størst forbedringspotensiale på fot- og feltarbeid. Så er spørsmålet hvor mye bedre Bråtveit er der. Jeg tror det er jevnere mellom de to målvaktene enn det Vålerenga trodde, men Bråtveit er bedre på fot- og feltarbeid.
–Jeg ville ikke fornyet med Bråtveit etter sesongen, men akkurat nå ville jeg brukt han, avslutter Gauseth.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame