Populære sporter
All sport
Vis alt

Jerv-stopper til svensk fotball

Even Lübeck

Oppdatert 20/07/2022 klokken 14:09 GMT+2

Kristian Novak forlater Jerv og går til Östersund. Han skal hjelpe et hardt presset lag på nivå to i Sverige, som for bare fire år siden slo Arsenal borte.

Kristian Novak

Foto: NTB

Novak drar til Sverige for å få mer regelmessig spilletid. Med Jerv denne sesongen har det bare blitt åtte innhopp og ingen kamper fra start. Novak reiser til Sverige senere onsdag og har allerede skrevet under på en avtale med det svenske laget. Overgangen er meldt av Novaks agentbyrå Tempo Sportsgroup, men en offisiell bekreftelse er ventet senere onsdag.
Novak har skrevet under på en kontrakt ut sesongen, for å se om klubben holder seg på nivå to.
Midtstopperen med en fortid i Grorud, Sola og Viking har også tre aldersbestemte landskamper fra 2017, da han spilte for G19-landslaget med spillere som Kjetil Haug, Jens Petter Hauge og Tobias Heintz.
Östersund var den store snakkisen i internasjonal fotball for et par år siden, da de først rykket opp til Allsvenskan i 2014 for første gang i klubbens historie, før de imponerte stort ved å bli nummer åtte i den påfølgende sesongen. I tillegg vant de den svenske cupen det året, som gjorde at de fikk mulighet til å kvalifisere seg til Europa League.
Og det klarte de på sjokkerende vis. Lille Östersund slo ut gigantene Galatasaray og PAOK på vei mot gruppespillet, der de igjen sjokkerte og ble nummer to i en tøff gruppe med Athletic Bilbao, Hertha Berlin og Zorya Luhansk.
Det gjorde at de tok seg til 16-delsfinale, og de klarte attpåtil å slå Arsenal 2-1 i London, men 0-3-tap hjemme i første kamp gjorde at svenskene tapte 2-4 sammenlagt.
I 2017 og 2018 ble de nummer fem og seks i ligaen, men siden den gang har det gått nedover. Sist sesong rykket de ned til Superettan, og etter 14 av 30 serierunder ligger de helt sist på nivå to, med bare sju poeng (en seier, fire uavgjorte, ni tap).
Laget trenes av svenske Magnus Powell, som for de fleste er mest kjent for tiden han hadde i Lyn og Lillestrøm mellom 2000 og 2008.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame