Lillestrøm - Jerv: 4-0
Etter seier i deres Eliteserie-debut, fikk Jerv virkelig kjenne på det å spille et nivå opp av Lillestrøm lørdag ettermiddag.
Eliteserien
Eksperten i ekstase over Eliteserie-lag: – Makan til elektrisk!
17 TIMER SIDEN
LSK-spiller Pål Andre Helland var ikke blyg og stod bak kampens første to mål.
– Fjoråret var vanskelig og tøft men fokuset mitt har vært å være i form til i år og jeg føler jeg er bra i rute, sa Helland etter kampen til Discovery.
Nå synger de navnet ditt i bakgrunnen her, hva betyr det for deg?
– Det er som selvonani det. Neida, det er hyggelig, sa Helland videre.
Hør hva Helland hadde å si om sitt kanon-skudd i pausen:

Helland etter drømmescoringen: – God helg!

Stupende Adams

Det gikk pent og pyntlig for seg i de første minuttene av kampen på Åråsen stadion. I det tiende minutt bokset Jerv-keeper Øystein Øvretveit et innlegg fra hjemmelagets venstreside. Lagkamerat og angrepsspiller Rodney Antwi plukket ballen opp på midten på egen banehalvdel. Den lynraske 27-åringen fra Nederland førte ballen med seg helt til LSKs 16-meter. I det han skulle vende bort Magnus Nordengen Knudsen, skled Antwi selv og ballen ble klarert fra LSK.
Minuttet etterpå ble LSK-spiller Pål Andre Helland felt på kanten og 32-åringen skulle selv ta frisparket. Ballen havnet mellom Jerv-keeper og forsvar-linja, og LSK-spiller Akor Adams stupte frem og headet inn kampens første mål. Det ble Adams, som kom fra Sogndal til gultrøyende i år, andre mål hittil i sesongen.

Kampens flotteste

Rytmen til hjemmelaget begynte å sette seg, og gjestene kom ikke til ders første avslutning før i 23. minutt. Antwi fikk ballen 20-meter fra mål og fyrte av. Ballen gikk litt vel langt ut til høyre.
Kampens flotteste mål kom så fem minutter før pause. På en kontring fant Gjermund Åsen lagkamerat Helland i midten av banen. Sistnevnte førte ballen oppover, så opp og fyrte av fra midten av Jervs banehalvdel. Øvretveit stod akkurat litt vel langt ute fra mållinjen, og ballen føk over han via tverliggeren og inn i nettet.
– Det er bare å si god helg, sa Helland selv om scoringen i pausen til Discovery.
– Første tanken var å sende ballen til Akor, men så gikk han i offside. Så synes jeg keeperen var litt vel hissig ute av målet.
– Er det ditt fineste mål?
– Nei, jeg har jo så mange, svarte Helland med et lurt smil.
Se Hellands mål her:

Helland med drømmetreff: – Høyt internasjonalt nivå

Dansende midtstopper og scoring på overtid

Jerv fortsatte å slite i andre omgang med å spille seg til målsjanser og Luis Furtado, som ble matchvinner mot Strømsgodset forrige runde, var anonym.
LSK fortsatte derimot å produsere sjanser. I 60. minutt kom Adams alene mot Jerv-forsvaret. Den 1.90m høye nigerianeren kom seg inn i gjestenes 16-meter, men i en litt vanskelig vinkel gikk skuddet utenfor.
LSK gjorde så kampen enda mer tyngre for gjestene med 20 minutter igjen på klokken. Gultrøyende slo corner og midtstopper Igoh Ogbu headet inn deres tredje mål. 22-åringen feiret med den kjente «fugledansen» med fansen.
Og det var ikke nok med det.
På overtid fikk Ylldren Ibrahimaj, som kom til LSK i år fra russiske Ural, sin første scoring for i år. Etter flott spill i forkant og et innlegg fra Åsen, satt innebytteren inn lagets fjerde mål.
– Det er fantastisk. Ikke bare at vi vinner, men og at en Arendals-gutt slår Jerv. Deilig, sa 26-åringen til Discovery etter kampen.
Kampen endte 4-0. Med det står Lillestrøm med fire poeng hittil i sesongen, og Jerv med tre.
– De er fysisk overlegne i en del dueller som ikke vi klarer å hamle opp med i det hele tatt. Men LSK vinner helt fortjent, sa Jerv-trener Arne Sandstø etter kampen til Discovery.
– Når vi vinner ball så er vi for svake. Vi ender opp helt tilbake til keeper eller en lang en, og så mister vi den. Det må vi lære oss fort, fortsatte treneren.
Hør hva LSK-trener Geir Bakke hadde å si etter kampen:

– Han er en lommetyv

Eliteserien
Flere profiler forsvinner: Dette er sommerens overganger så langt
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54