Hele frontrekka Glimtet til med scoring: – Det var veldig deilig

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 22/05/2022 klokken 21:05 GMT+2

Bodø/Glimt trengte en seier for å henge med toget som er i ferd med å gå i toppen av tabellen. Da tok hele angrepstrioen ansvar.

Bodø/Glimt beseiret Haugesund - Se høydepunktene

Haugesund - Bodø/Glimt 1-4
– Vi burde ha stengt kampen mye mer enn vi gjorde. Det ble for store avstander etter min smak, men vi gjorde jobben. Resultater var bedre enn prestasjonen, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery.
Hjemmelaget fikk en enorm sjanse allerede etter drøye minuttet, da Christos Zafeiris tok et frispark. Det var ikke spesielt godt slått, men Nikita Haikin i Glimt-buret glapp ballen rett ut i farlig område. Therkildsen fikk skutt, men målvakten gjorde det godt igjen ved å blokkere til corner.
Men så tok Glimt direkteruta opp i angrep etter åtte minutter. En lang ball ble slått ut til Amahl Pellegrino på venstrekanten. Han slo fint inn foran og der kom Sondre Sørli stormende inn fra motsatt kant og styrte ballen i mål fra kort hold på nærmeste stolpe.
– Det var veldig deilig. Jeg har vært ute lenge og det var godt å få den i kassa nå. Det var artig, kommenterte Sørli om scoringen sin i pausen.
Kanskje både kunne og burde det stått 1-1 litt senere i omgangen, da Haugesund skapte en stor sjanse fra sin venstreside. Innlegget kom fra Walstad og Badou fikk headet fra fem-seks meter, men dessverre for de hvitkledde forsvant ballen ut på feil side av stolpen bak en utspilt Haikin.
Men etter halvtimen var det i stedet Glimt som doblet ledelsen da uret passerte halvtimen. Ulrik Saltnes, tilbake fra skade, mottok ballen og fikk spilt fint videre til Runar Espejord. Han dro seg fint fri og avsluttet lurt tilbake ved samme stolpe.
Og et drøyt minutt senere smalt det igjen. En ball ble slått i bakrom fra Saltnes og Pellegrino satte på sprang. Han gjorde som så mange ganger før, da han dro seg inn foran mål og avsluttet i lengste hjørne med høyrefoten.
(Artikkelen fortsetter under):

To mål på et drøyt minutt: – Nå svinger det godt av den trioen til Glimt

Plutselig ledet Glimt 3-0, men Haugesund hadde også sine sjanser til å score.
– Vi må ikke tro at jobben er gjort. Jeg håper de lærer fort, sa Kjetil Knutsen til Discovery i pausen.
FKH-trener Jostein Grindhaug gjorde endringer og hadde dommen klar:
– Vi må jakte mål hvis vi skal ha med oss noe. Det blir oppgaven i andre omgang.
Og allerede før to minutter var gått fikk han betalt. Mads Sande scoret etter et langt angrep og på pasning fra Walstad.
– Jeg føler vi hadde sjanser til å score flere mål, men slipper inn litt enkle mål. Da blir det vanskelig, sa målscorer Sande.
Så kunne Glimt hatt et par mål igjen. Først da Vetlesen skjøt på Selvik og så da Espejord dundret ballen i tverrliggeren med slegga fra 22-23 meter.

Her roper hele Haugesund på hands: – Den bør annulleres

Badou hadde også sine sjanser, men dette var tydeligvis Glimts kveld. For igjen var det de som scoret til enorme protester fra hjemmelaget. For ballen kom inn foran mål og så ut til å bli stoppet av armen til Pellegrino før den falt ned til Saltnes. Saltnes skjøt, via Pellegrino – som muligens også var noen centimeter på feil side – og i nettet.
Kveldens dommer lyttet ikke til de store protestene fra Haugesund.
I slittminuttene kunn Sande satt inn sitt andre for dagen og pyntet på resultatet, men ballen gikk utenfor på feil side av stolpen sett med FKH-øyne.
– Dette var «så der». Når du taper 1-4, kan man ikke være fornøyd med prestasjonen, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til Discovery.
Hugo Vetlesen var tilfreds med at Bodø/Glimt fikk det å løsne framover. Laget sto med ett tap og to strake uavgjort på sine siste kamper før helgens runde.
– Vi er effektive foran kassa, og det har vi ikke vært i det siste. Fortsatt er det mye å jobbe med. I dag var vi upresise, spesielt i 2. omgang. Vi må våge mer å være oss selv. Det er da vi er best, sa Glimts indreløper.