• Se alt fra Aalesund mot Rosenborg søndag klokka 20 på discovery+
Saken oppdateres!
Det bekrefter klubben i et nyhetsbrev og på Twitter.
Eliteserien
Fagermo med gladnyhet: – Skal være klare
12 TIMER SIDEN
Klubben mistet spisstjernen Sigurd Haugen til AGF i juli, og har nå funnet en erstatter i Ebiye Moses.
– Jeg har vært i en situasjon der jeg hadde to veldig gode alternativer. Odd kom tidlig på banen og deretter meldte AaFK seg på. Det gjorde at valget ble svært vanskelig, men siden Odd hadde vist interesse i lang tid, så valgte jeg dem. Men det ble ikke noe av og da er jeg utrolig glad for AaFK fortsatt var interessert, for jeg syns det er en spennende klubb med et stort potensial som passer meg godt, sier Moses til klubbens hjemmeside.
Den nigerianske spissen meldte søndag at han hadde takket ja til Odd, men avtalen falt gjennom da Moses ikke besto den andre delen av den medisinske testen i Skien. Det har derimot ikke satt en stopper for overgangen til AaFK.
– Moses har ikke stått over en eneste trening eller kamp på grunn av skade de siste tre årene. Vi har veldig god oversikt over det og vi er godt fornøyd med å ha fått på plass fornuftige avtaler med både Tromsø og spilleren, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland til klubbens hjemmeside.
Moses kom til Norge og Lillestrøm i 2017, før han gikk til HamKam i 2020. Året etter ble det klart at spissen var klar for Tromsø. Der har han vært frem til overgangen til tangotrøyene.

TIL-erstatter allerede klar

Tromsø på sin side har allerede hentet inn ytterligere forsterkninger i angrepsleddet, etter at det ble klart at Moses var på vei ut.
Glimt-spiller Lasse Nordås ble forrige uke klar på lån ut sesongen for Gutane, men TILs team koordinator Lars Petter Kræmer-Andressen uttalte til Nordlys at spissen var ønsket der lengre.
– Han er en spiller vi ser for oss kan være veldig aktuell for oss i fremtiden også. Målet er at han trives så godt at han har lyst til å være med videre her, sier han.
Eliteserien
Vålerenga valset over Strømsgodset: – En monsteromgang
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tangerte seiersrekord - Molde stoppet Tromsøs drømmerekke
14 TIMER SIDEN