Vålerenga - Rosenborg 0-4 (0-2)
– Ja, ikke bare som Vålerenga-sjef. Jeg tror det er den tøffeste perioden jeg har vært i som trener. Jeg innrømmer det. Fordi hadde vi hatt et lag som ikke var bedre, så er det greit, da er det slik det er. Men laget vi hadde i vinter og det vi jobbet med og det jeg har trodd, så er vi langt svakere. Det er det største presset. At jeg er skuffet over at vi ikke har fått ut det potensialet jeg mener er i laget. Jeg kjenner absolutt på det presset, sa Fagermo til Discovery før kampen.
Eliteserien
Ekspertene mener Fagermo sitter utrygt: – Han har ikke mange muligheter igjen
11 TIMER SIDEN
(Artikkelen fortsetter under):

Fagermo: – Den tøffeste perioden jeg har vært i som trener

I helgen hadde han også et halvannen time langt møte med klubbens supportere.
– Det viktigste budskapet er vel det at du fort blir feilsitert, når jeg er skuffet etter kamp og det om at jeg driter i publikum og sånt. Jeg driter jo ikke i publikum, men jeg kan ikke la hele stadion ta ut laget eller bestemme om vi skal spille 4-3-3 eller 3-5-2. Det var det som var poenget, ikke sant, at når det er en trener, så må han bestemme laget og hvordan det skal spille, helt til treneren ikke er der lenger. Selvfølgelig vil jeg fylle stadion, sa Fagermo.
I et intervju gjort like før kampstart, fredet styreleder Tuva Ørbeck Sørheim hovedtrener Fagermo.
– Jeg skjønner at man blir frustrert, for eksempel i Drammen, når det kommer tre mål på fem minutter. Men vi har et langsiktig perspektiv her, så det er ikke slik at man kaster en trener på grunn av tre uheldige mål. Det skal atskillig mye mer til enn at man taper noen kamper. Vi har spilt tre hjemme og seks borte, så vi tror på lysere tider etter hvert, sa hun til Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):

VIF-sjef om Fagermo: – Det skal atskillig mye mer til enn å tape noen kamper

Husker ikke kampen

På motsatt banehalvdel på Intility søndag kveld, sto en annen trener med press på seg. Rosenborg har heller ikke fått det til å gå på skinner så langt i sesongen, og Kjetil Rekdal hadde rørt skikkelig i gryta i laguttaket.
Han forklarte de fem endringene med tett program og at flere hadde meldt seg på, og en av dem som endelig fikk sjansen, var spissen Ole Sæter.
En heltent trønder lovet på forhånd å virkelig markere seg, og det gjorde han.
Allerede etter syv minutter skjøt fra langt hold, og en svak inngripen fra VIF-keeper Kjetil Haug sørget for at ballen fløy inn i garnet til vill jubel fra «gærningen» på topp.
(Artikkelen fortsetter under):

«Gærningen» Sæter feiret etter stygg keepertabbe: – Den der er vond å svelge

Så leverte Stefano Vecchia kampens øyeblikk etter 22 minutter, da han vendte Brynjar Bjarnason helt bort og helt Vecchia og på kunstnerisk vis limte ballen oppe i det lengste krysset.
Så var det Sæters tur igjen. På et fint innlegg fra Adrian Pereira fra venstresiden løp han seg fri fra den passive markeringen til Bjarnason og styrte kula i nettet på et vis som Erling Braut Haaland og resten av landslaget på tribunen fort kan ha nikket anerkjennende til.
– Det var fullstendig kaos og jeg husker svært, svært lite. Så jeg skal hjem og se 60 minutter av deilig fotball nå og lære av det nå, og så gjennomfører vi det igjen om 16-17 dager, sa en overlykkelig Sæter til Discovery rett etter kampslutt.
Ved siden av ham sto en glisende Adrian Pereira.
– Det er helt sykt. Vi har hele tiden visst at han er en løve, og endelig får han lov å vise det litt.
Med drøye 20 minutter igjen kontret Rosenborg effektivt og flott etter en corner. Bryan Fiabema la noe heldig igjen til en fremadstormende Pereira som kunne score, feire og danse foran de mange Rosenborg-supporterne bak målet.
– Resultatet lyver litt, da. Det var mye bra fra mine gutter. Full fart fremover, gode med ballen. Det er mye vi har kavet med en stund, men i dag fikk vi en del ting på plass, ja, sier Rekdal til Discovery etter kampen.
(Artikkelen fortsetter under):

Overlykkelig Sæter husker ikke kampen – sender syrlig stikk til VIF-profil

Vålerenga hadde også sine sjanser. Blant annet ved Leonard Zuta og Tobias Christensen som begge hadde skudd i tverrliggeren, Vidar Örn Kjartansson med en god heading, og to redninger på strek av Erlend Dahl Reitan og Markus Henriksen på to Aron Dønnum-skudd.

– Helt forferdelig

Vålerenga er nummer elleve på tabellen, og på toppen av søndagens sportslige stjernesmell kom en ny skade på 19-åringen Odin Thiago Holm. Han var tilbake etter skadepause, men forlot banen allerede i første omgang med det som skal ha vært en lyskestrekk.
Det er særdeles dårlige nyheter for et VIF-lag i poengnød.
– Det er helt forferdelig, måten vi forsvarer oss på. Vi er så åpne. Må gjerne snakke om forsvar og keeper og defensiv midtbane, men det er ikke det, det er hele laget. Det er en og en i det defensive arbeidet. At et Rosenborg-lag som ikke har vært i nærheten hittil i sesongen rundspiller oss, eller scorer i hvert fall fire mål, det er utilgivelig, sier kaptein Jonatan Tollås Nation til Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):

«Samling i bånn» og unnskyldning til VIF-fansen: – Helt forferdelig

Han fikk spørsmål om det nå er krise i Vålerenga, etter ett poeng på fem kamper og fire tap.
– Det kan vel nærme seg noe. Jeg er ikke så opptatt av om det er krise eller ikke akkurat nå. Nå må vi få orden på spillet vårt og det defensive fundamentet som vi er kjent for og gjorde så bra i fjor, som vi har plutselig har mistet i løpet av vinteren av en eller annen merkelig grunn. Det blir samling i bånn nå, alle sammen, og sette oss ned og virkelig analysere hva vi har gjort hittil i sesongen, og bedre på det forferdelige forsvarsspillet vårt, for det er ikke i nærheten.
Etter kampen sto han og laget borte hos og Klanen og ba om unnskyldning for resultatet.
– Det er tredje gang på kort tid foran Klanen og er svar skyldig, og ikke kan si noe annet enn beklager, så blir det tomme ord til slutt. Vi må bare fokusere på det vi kan gjøre noe med og finne ut av hva vi har gjort galt hittil i sesongen og justere på det. Forhåpentligvis slå tilbake. Det er 20 kamper igjen og en lang sesong, og vi har i hvert fall ikke gitt opp. Vi skal oppover på tabellen, fastslår Tollås Nation.

– Vi er et bunnlag

Dag-Eilev Fagermo var langt nede etter kampen.
– Det blir jo pinlig og trist, dessverre. Å tape 0-4 hjemme mot et lag som er omtrent der vi er på tabellen, er ikke i nærheten. Men det er dessverre den tendensen, det er lett å score på oss. Det har det vært i det siste. Når vi i tillegg skyter et par i tverrliggeren og de har en redning på strek og vi ikke greier å score, så blir det stor forskjell, sa Dag-Eilev Fagermo til Discovery etter kampslutt.
Han holdt et møte med spillerne i garderoben etter kampen. Det handlet ifølge ham å få snakket om kampen og gitt noen beskjeder slik at de kunne reise på ferie i kveld.
– Slik som det er nå, er vi et bunnlag. For vi er svake i egentlig alle faser. Selv om vi har ballen mye og en haug med cornere, så er vi dårlige på dødball. Vi greier ikke å trenge gjennom rundt 16-meteren og i tillegg er vi altfor lette å score på. Så Vålerenga er, dessverre og overraskende for meg, et bunnlag, fastslår Fagermo.
Han snakket om at han følte på presset før kampstart.
– Hvordan forsterkes det av 0-4 her?
– Det forsterkes jo veldig, det sier seg selv. Ingen er fornøyd med det. Vi har helt andre ambisjoner enn det, og det har jeg også. Det var derfor jeg kom hit. Så det er bare å beklage. Jeg overrasket, jeg har sagt det, men det nytter ikke å sitte å si at jeg er overrasket. Nå må vi jobbe og ha litt ferie. Vi må evaluere hardt, og får i hvert fall trent. Vi har ikke fått trent i mai, fordi det har vært så mange kamper. Vi må gjøre noe med det forsvarsspillet, for det ligner ikke lagene mine å slippe inn så mange mål.
– Du har ikke vurdert å kaste inn håndkleet?
– Jeg har vært her i to år, så det er helt uaktuelt. Selv om resultatene er svake nå. To år er ikke mye. Det som skjedde første året og det som er gjort på spillerutviklingssiden er jeg veldig fornøyd med. Og infrastruktur og bla bla. Men det som skjer nå, og den sesongen så langt, er veldig skuffende. Så skjønner jeg at det spørsmålet kommer. Det er ikke jeg som avgjør det, det er jo ledelsen.

Uaktuelt å trekke seg: – Skjønner at spørsmålet kommer

Eliteserien
Frustrerte LSK gikk på sesongens første tap – Kapteinen så rødt
I GÅR PÅ 18:02
Eliteserien
To perlescoringer sikret Glimt-seier: – En vill scoring
I GÅR PÅ 17:55