Populære sporter
All sport
Vis alt

Vålerenga-overgang i boks for Hagen: – En knallgod investering

Noah Waag

Oppdatert 01/08/2023 klokken 12:02 GMT+2

Elias Hagen er klar for Vålerenga. Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre mener signeringen er svært god av flere grunner.

Elias Hagen.

Foto: NTB

– Det er klart at når man har en sportsdirektør som har hatt et “mancrush” på en spiller, så er det ingen overraskelse med en slik overgang. Vålerenga viser ambisjoner med denne signeringen. Hagen er en spiller som kommer til å gå rett inn på laget. Det er en kjempesignering som kommer til å bli bra.
Det sier Discoverys fotballekspert Absjørn Myhre lattermildt om Elias Hagen sin overgang til Vålerenga fra IFK Gøteborg.
Myhre sier at Vålerengas sportsdirektør Joacim Jonsson lenge har vært svært begeistret for lysluggen.
– Joacim satt i flere år på våre sendinger og skrøt hemningsløst av Hagen, så dette måtte nesten komme før eller siden, sier Myhre.
Hagen selv er storfornøyd med overgangen.
– Som Oslo-gutt har jeg selvfølgelig vært og sett Vålerenga spille flere ganger, så det blir utrolig kult å kunne ikle seg den kongeblå drakta og gå ut på Intility Arena, sier Hagen.
picture

Strandberg om VIFs problemer

– En investering

Myhre peker på flere gode faktorer for Hagen-overgangen.
– En stor investering for Vålerenga. Det virker som at han er en spiller de vil bygge noe rundt. Naturlig at det blir en lang kontrakt når det er snakk om å bruke så mye penger i Eliteserie-målestokk.
Det er ventet at Oslo-laget vil betale om lag syv millioner kroner for 23-åringen.
– Han er i en veldig fin alder, der han er ung, men likevel har vært med på litt, sier eksperten videre.

Mener det er en god match

Myhre sier det er mye som klaffer.
– De får inn en klassespiller som de helst sikkert er veldig klare på hvordan de vil bruke. Jeg tror Hagen kommer til å gå rett inn på laget, avslutter eksperten.
23-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2027-sesongen. Han er spilleklar til kampen mot Strømsgodset lørdag.
– Elias har andre egenskaper enn det vi har fra før og vil komplementere laget med sine ferdigheter. Han er en veldig ballsikker spiller som kan diktere tempoet i kampen, sier sportssjef Joacim Jonsson.
Hagen forlot Aspmyra til fordel for svenske Göteborg tidlig i januar i år. 23-åringen startet samtlige av årets fjorten første seriekamper, men i to av de tre siste kampene har midtbanespilleren blitt plassert på benken.
picture

VIF-kapteinen med beskjed til supporterne

Tøff Bakke-start

I fjor høst var Hagen sentral i Glimt-laget som var nære å kvalifisere seg til mesterligaens gruppespill som første norske lag siden 2007. Totalt ble det 78 kamper for de gulkledde fra nord.
Vålerenga har hatt en marerittaktig første halvdel av årets eliteseriesesong, og i juni kostet det Dag-Eilev Fagermo jobben på Valle. Signeringen av tidligere LSK-trener Geir Bakke har heller ikke brakt umiddelbar suksess, og Oslo-laget står med tre strake tap etter ansettelsen.
Etter 15 spilte kamper befinner Vålerenga seg på en 15.-plass. Opp til trygg grunn er avstanden fem poeng. I NM har det derimot gått bedre, og 27. september venter Glimt i semifinalen hjemme i Oslo. Tre dager før møtes de til serieduell på Aspmyra.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame