Populære sporter
All sport
Vis alt

Gråtkvalt Moe Dyrhaug: – Det var litt tøffere enn jeg trodde

Publisert 20/05/2022 klokken 15:32 GMT+2

Skipresident-innstilte Tove Moe Dyrhaug forteller at hun har gått fra å være «helt uaktuell» til å ha takket ja til å stille som kandidat. Men å informere de ansatte i Rosenborg ble mer emosjonelt enn hun hadde forestilt seg.

Tove Moe Dyrhaug

Foto: NTB

TRONDHEIM / OSLO (Discovery):
– Jeg må jo bare si at jeg er ydmyk og beæret over å bli innstilt. Og så er det jo opp til skitinget å bestemme den 12. juni, sier Tove Moe Dyrhaug til Discovery.
Da har det gått en snau time siden pressemeldingen gikk ut: Rosenborgs daglige leder er av valgkomiteen i Norges Skiforbund innstilt som ny skipresident.
Hun har lenge vært nevnt som en av favorittene, etter at det ble klart at Erik Røste varslet at han ikke ville stille til gjenvalg.
– Det har vært en grundig prosess. Jeg har jo egentlig gått fra helt uaktuell til at jeg står her i dag og har takket ja til det. Det har kanskje prosessen hjulpet til på, sier Moe Dyrhaug, som er medlem av Tydal IL i Sør-Trøndelag skikrets og som har sittet i skistyret i ti år.
Enda lengre har hun vært i Rosenborg.
– Jeg kjenner jo at Rosenborg er en fantastisk klubb, med fantastisk flinke medarbeidere. Vi har gjort veldig mye de siste årene, og det er en robust organisasjon. Så hvis jeg da blir valgt og drar for å bli skipresident, så er det en robust organisasjon jeg forlater.
Rett før pressemeldingen gikk ut informerte hun klubbens ansatte. Hun kan bli Norges første kvinnelige skipresident om hun blir valgt på NSF-tinget i Molde.
Hun har vært daglig leder i RBK siden 2013, men har vært i klubben i 18 år.
– Jeg vet at jeg alltid kommer til å ha noe med Rosenborg å gjøre. Men det er en tid for alt. Det kan være bra for meg, og det kan helt sikkert også være bra for klubben. Det er mange flinke ansatte her, så det skal vi finne en god løsning på.
– Og så er det selvfølgelig vemodig. Jeg har vært mye, men det har stort sett vært gode opplevelser.
– Hvordan var det å gi de ansatte den beskjeden?
– Det var litt tøffere enn jeg trodde, det var det. Det er sikkert også fordi jeg bryr meg om dem og de bryr seg om meg, sier hun, før tårene presser på.
Det utløser en liten sørgmodig latter hos RBK-sjefen. Hun har jobbet i klubben siden 2005.
– Det er bra jeg har solbriller på nå!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame