Fugla flyr videre – Ibrahimaj senket Sarpsborg: – Det ble fortjent til slutt

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 16/05/2022 klokken 22:03 GMT+2

Lillestrøm har nå spilt fire strake hjemmekamper uten å slippe mål. Slik blir det poeng av.

Se høydepunktene: Ibrahimaj sikret Lillestrøm-seier

Lillestrøm - Sarpsborg 1-0
– Det ble fortjent til slutt. Jeg synes det er en god eliteseriekamp der to lag har intensjon om å angripe, sa LSK-trener Geir Bakke til Discovery etter kampen.
Defensiven til Lillestrøm har virkelig satt seg, i hvert fall på Åråsen. I tur og orden har Jerv (4-0), Haugesund (1-0), Aalesund (2-0) og Sarpsborg tatt turen til Romerike, uten å score mål. Alle fire hjemmekampene i serien er endt med smultring på keeper Mads Hedenstad Christiansen.
– Vi har vært tette her hjemme. De er veldig flinke til å ta ut sikring for hverandre, sa Bakke om forsvarsspillet.
Med seieren sikret de også at de stadig er det eneste ubeseirede laget i Eliteserien. De står med fem trepoengere og to poengdelinger. Sarpsborg forsøkte å skape mer i etterkant av baklengsmålet, men godt forsvarsspill fra LSK stoppet de største sjansene fra å komme.
– Vi er dårlige de første 20 minuttene, men så kjempet vi oss litt inn. Jeg synes at vi totalt vinner fortjent, sa LSK-kaptein Gjermund Åsen.
Når de også har matchvinnere fremover i banen, kan de befeste sin plassering i toppen av tabellen.

Eksplodere

Sarpsborg hadde mobilisert bra med supportere til bortekampen og skysset folk oppover til Åråsen mot høytflyvende fugler. Men de hadde ingen planer om å parkere bussen fra start.
Med et voldsomt trykk på tribunene, var det bortelaget som tak i taktpinnen fra start. Allerede etter fem minutter hadde de en stor sjanse, etter et gjennomspill til Eirik Wichne. Men Mads Hedenstad Christiansen i LSK-buret vartet opp med en god redning.
Etter drøye halvtimen kom den så langt største sjansen i kampen, da LSK grep en overgang med begge henda. Gjermund Åsen dunket ballen inn fra sin venstrekant og Eskil Edh timet godt, vant duellen og skallet ballen i krysstanga.
Det kan ha vekket LSK ytterligere, for i minuttene som fulgte skjøt både Vetle Dragsnes og Åsen i nettveggen.
Et par minutter etter hvilen kom Edh stormende fremover, og Bjørn Inge Utvik fikk satt inn en takling. Spillet ble vinket videre, men mange med gult og svart hjerte mente nok Utvik – som allerede hadde gult kort – var heldig som slapp unna utvisning i det øyeblikket.
Hjemmelaget styrte mye utover i kampen, og etter 66 minutter kunne Åråsen endelig eksplodere.
Akor Adams fikk tak i kula og styrtet fremover på venstresiden. Etter å ha avansert mange meter, fant han etter hvert Ylldren Ibrahimaj inne foran mål. Høyrekanten gjorde ingen feil og utløste voldsom jubel med sin 1-0-scoring.
– Det var helt fantastisk. Det er litt vanskelig å beskrive. Det var en veldig viktig seier, og det er alltid deilig å vinne fotballkamper, og når man kan gjøre det foran fansen så er det ekstra deilig, sa Ibrahimaj til Discovery.

Blandede følelser

Adams fikk også en kjempesjanse til å score alene med Anders Kristiansen litt senere, men Sarpsborg-målvakten leverte en sterk redning og hindret ham nettsus.
Tapet var Sarpsborgs andre for sesongen, men klubben ligger fortsatt brukbart til på tabellen med fjerdeplass etter seks spilte kamper. Det skiller ni poeng opp til serieleder Viking.
– Det er litt blandede følelser. Jeg synes vi kommer veldig godt i gang, men så blir det litt rotete. Vi må bare forbedre oss framover og ta med oss det beste fra i dag, sa Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.
Snaute ti minutter før slutt trodde hele Åråsen at det var scoring igjen, men assistentdommer var oppe flagget og markerte for offside etter frisparket fra Åsen.