Populære sporter
All sport
Vis alt

Frykter nervene kommer luskende før derbyet: – Føler det litt ekstra

Helene Fineide

Publisert 04/09/2022 klokken 09:37 GMT+2

Thomas Lehne Olsen har så vidt rukket å komme seg på plass i LSK-garderoben igjen, før en av årets største kamper nå står på trappene.

Thomas Lehne Olsen og Pål André Helland

Foto: NTB

  • Se Vålerenga-Lillestrøm søndag kl. 20.00 på discovery+ og MAX
Lehne Olsen sa det selv til klubbens egne hjemmesider når hjemkomsten var et faktum:
«4. september er jeg uansett klar!»
For det er ingen tvil om at oppgjørene mellom Lillestrøm og Vålerenga er helt spesielle. Ekstra betydningsfull er de nok også for en kar med nesten 130 kamper for Kanarifugla, og som på søndag kan få sin første kamp fra start etter den noe overraskende returen til sin gamle klubb.
– Det er alltids noen kamper man krysser av i kalenderen når terminlisten kommer ut. Og akkurat disse møtene krysser hvertfall jeg av. Det er det største derbyet vi har i Norge, og er helt ekstremt morsomme kamper å spille. Du føler det litt ekstra da, sier en spent Thomas Lehne Olsen til Discovery, i bilen på vei hjemover fra trening fredag ettermiddag.

– Ingen vil tape

Det er kun kort siden spissen returnerte til gamleklubben, etter et drøyt halvår i Dubai. 31-åringen noterte seg for spilletid allerede mot Kristiansund hjemme i forrige runde, men mener selv at han har mer å bidra med kommende søndag.
– Kroppen kjentes bra ut de 20 minuttene jeg fikk mot KBK, men jeg er nok kapabel til å spille mer enn som så, presiserer Lehne Olsen.
På spørsmål om nervene er under kontroll før hans første derby, etter returen fra det store utland, svarer Lehne Olsen:
– Enn så lenge så er det rolig. Men det kommer vel luskende på i løpet av kvelden eller morgendagen, humrer 31-åringen før han fortsetter:
– Du vil jo alltid prestere, men disse oppgjørene lever litt sitt eget liv. Vi har sett litt av tendensene på det de siste årene når vi har møttes. Ingen av lagene vil tape og det går litt utover det offensive spillet. Vi får prøve å tenke litt annerledes på søndag.

Folkefest

Om spissen blir å se i Geir Bakkes startellever på Valle søndag gjenstår fortsatt å se. En ting som i hvertfall er sikkert, er at det blir en ordentlig folkefest på Intility når de to lagene barker sammen denne helgen.
Billettene til storkampen har blitt revert bort i rekordfart og allerede fire dager før kampdag var oppgjøret så godt som utsolgt.
– Det blir jo en kjemperamme rundt kampen. Snart er også bortefeltet helt utsolgt. Det ligger med andre ord an til å bli veldig bra på tribunen, så får vi spillerne prøve å levere like bra ute på banen, sier 31-åringen avslutningsvis
Med seier søndag kan både Lillestrøm og Vålerenga ta svært viktige poeng i kampen om medalje.
LSK på sin side har måttet tåle noe motgang den siste tiden, og fikk blant annet kun med seg ett poeng etter kampen mot tabelljumbo KBK forrige helg.
Vålerenga på sin side har snudd skuta etter en forferdelig start på sesongen. Etter syv strake tap, og ha havnet helt nede på en kvalikplass, så det bekmørkt ut. Men etter seieren mot Kristiansund 10. juli, har pilene kun pekt oppover for Oslo-laget.
Og med seier mot rival Lillestrøm søndag vil de kongeblå kun være fem poeng bak de gulkledde på tredjeplass. For åtte serierunder siden var luken mellom de to klubbene på hele 16 poeng.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame