Populære sporter
All sport
Vis alt

Feirer 18-årsdagen med å forlenge med storklubben: – Ikke en helt vanlig gave

Even Lübeck

Publisert 14/09/2022 klokken 13:06 GMT+2

Onsdag fyller Jacob Dicko Eng 18 år. Det feirer han med å forlenge med Vålerenga ut 2026.

Vålerenga

Foto: Eurosport

Enkelte får billappen når man fyller 18, mens de aller fleste drikker sin første lovlige øl dagen de har levd i 18 år.
For Jacob Dicko Eng sin del? Kontraktforlengelse med Vålerenga. Den nye avtalen binder Dicko Eng til Oslo-klubben ut 2026.
– Det er ikke en helt vanlig 18-årsgave, akkurat, sier han til Discovery og ler.
– Det føles veldig deilig å forlenge med Vålerenga. Jeg er superglad og fornøyd. Jeg trives godt her og vil fortsette å utvikle meg, vise meg frem i Eliteserien og vinne trofeer med VIF. Også skal jeg score enda flere mål, sier han videre.
picture

Frykter at stortalentet blir for god for Vålerenga: – Ingen kan matche han

Rask og god til å drible

Vi må bare to år tilbake i tid for å se at Dicko Eng da spilte for Lyn sitt G16-lag mot Bærums Verk Hauger.
– Det er ganske stor kontraster, men jeg har tatt store steg de siste årene.
– Hvordan vil du beskrive deg som spiller?
– Jeg er rask og god til å drible, og god én mot én. Ambisjonene denne sesongen er å bli fast i elleveren og vinne medalje i serien. Det er målet vårt.
Dag-Eilev Fagermo sier følgende:
– Jeg er veldig glad for at vi har greid å forlenge med en spiller som allerede har tatt Eliteserien med storm og som kommer til å bli en hit i Vålerenga, sier treneren til Discovery.
picture

Ekspertens VIF-analyse: – Et Vålerenga-lag å bli glad i

Mer spilletid i det siste

2004-modellen var ikke i troppen i de første fire kampene denne sesongen, før han var på benken mot Sandefjord i femte serierunde. I runden etter ble det fire minutter mot Tromsø, før han spilte 12 minutter mot HamKam fire dager senere. Så ble det tre kamper på benk, før han etter tre G19-landskamper med Norge fikk en halvtime og scoret i 2-2-oppgjøret mot Aalesund.
Siden den gang har han vært på banen i samtlige kamper i serie og cup de siste tre månedene. Han har i tillegg startet de tre siste kampene og noterte seg for en målgivende pasning i 3-1-seieren over Lillestrøm i starten av september.
Også sportssjef Joacim Jonsson er storfornøyd med å ha Dicko Eng i klubben de neste fire årene.
– Jeg er faktisk litt usikker på om det er vi som gir Jacob en bursdagsgave eller han som gir oss en gave, sier han og fortsetter:
– Jacob har hatt en veldig god utvikling det siste året, og virkelig levert varene når han har fått muligheten. Dette er en spiller vi har enormt tro på, og selv om vi har signert han ut 2026, så er vel sjansen for at han blir solgt før den tid rimelig stor, sier svensken.
Vålerenga har vist forrykende form de siste to månedene og klatret helt opp til en 5. plass på tabellen, men skuffet søndag da de tapte 2-3 for Kristiansund borte. Oslo-laget har fem poeng opp til 3. plasserte Bodø/Glimt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame