Tirsdag kom nyheten om at Lode var enig med Schalke om å terminere kontrakten med den tyske fotballklubben. Lode gikk til Schalke etter å ha vært med på å ta Bodø/Glimt til to strake seriegull i 2020 og 2021. Midtstopperen står med to tellende landskamper for Norge.
– Ingen av partene var fornøyd med situasjonen, og det er årsaken til at vi møttes og ble enige om å terminere kontrakten, sier sportsdirektør Rouven Schröder i klubben i en pressemelding.
Eliteserien
Kom ikke til enighet om ny kontrakt – nå takker landslagsspilleren for seg
I GÅR KLOKKEN 14:52
Det har ikke gått helt veien for 29-åringen i den tyske storklubben. Der har han kun fått slippe til i seks kamper og står med 206 spilleminutter for blåtrøyene. Han noterte seg for to målgivende pasninger.

Gauseth oppsummerer: Nådeløse Glimt, trøndersk spiderman og tvilsomt laguttak

Norge neste stopp?

Nå er det store spørsmålet hvor neste stoppested blir for 29-åringen.
– Han er en interessant mann for Viking og vi har vært i dialog med teamet hans, bekrefter Vikings sportssjef Erik Nevland overfor Discovery.
Lode er vokst opp på Frøyland og spilte i klubben fra han var seks til åtte år. Så ble det Bryne fra 2012 til 2016, før Bodø/Glimt ble neste stoppested i 2017. Med andre ord er han en lokal og interessant mann for Viking.
– Foreløpig er det ikke så mye å melde om. Vi prøver å se om vi kan tilby han noe som kan friste. Det må være en god totalpakke som skal være interessant for Marius om han vil velge Viking, fortsetter Nevland.
– Har han gitt noen indikasjoner på noe som helst?
– Nei, ikke enda. Han må finne ut hva han vil også. Men vi har dialog.
Les også: To kamper unna guttedrømmen: - Glimt-guttas beste mulighet i karrieren

Grønner: Drømmesignering

Discoverys ekspert Jonas Grønner mener det ville vært en gigantsignering hvis Lode blir Viking-spiller.
– Det hadde vært enormt. Han er jo en rogalandsgutt og har nok drømt om å spille i Viking, så sånn sett er det en naturlig overgang. Jeg tror han i såfall måtte ville dette veldig selv, for det er nok av klubber som er interesserte.
– Det er lønnen som blir spørsmålet her, om han vil spille i klubben. Jeg tror også at Viking kommer til å strekke seg langt for å få det til. Lode er ganske ung, en spiller å stole på, sjeldent slitt med skader, lokal og landslagsaktuell.
– Noen røde flagg rundt Lode?
– Han har spilt veldig lite fotball det siste halve året. Det er et stort minus.
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
03/12/2022 KLOKKEN 09:34
Eliteserien
Trenerduo forlenger med LSK: – Vi vet at det er mye igjen
30/11/2022 KLOKKEN 14:05