Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertene har talt: Disse lagene tar sølv og bronse i Eliteserien

Even Lübeck

Oppdatert 13/10/2022 klokken 14:57 GMT+2

Det skiller ett poeng fra Bodø/Glimt på 2. plass til Lillestrøm på 4. plass med fem kamper igjen. Hvem stikker av med medaljer, og hvem blir snytt og ender på 4. plass?

Patrick Berg, Kjetil Rekdal, Osame Sahraoui og Gjermund Åsen

Foto: NTB

  • Følg den spennende innspurten i Eliteserien på discovery+
Selv om gullet etter all sannsynlighet ender i Molde, er det fortsatt uhyre jevnt når det kommer til hvem som stikker av med sølv og bronse i Eliteserien. Med fem kamper igjen ser det slik ut:
2) Bodø/Glimt - 14 seirer, 6 uavgjorte, 5 tap - 64-32 - 48 poeng
3) Rosenborg - 13 seirer, 8 uavgjorte, 4 tap - 56-35 - 47 poeng
4) Lillestrøm - 14 seirer, 5 uavgjorte, 6 tap - 44-28 - 47 poeng
Hvem tar medaljer og hvem ender utenfor?
– Jeg tror det blir veldig, veldig jevnt mellom de tre lagene helt inn. Det blir tett og fort ikke avgjort før helt på tampen. Det er vanskelig å spå, sier Discovery-ekspert Vegard Hansen.
picture

Kommer med Rekdal-stikk: – Syntes jeg var veldig moden da jeg betalte lønnen hans

For langt opp for VIF?

Vi tar også med Vålerenga, til tross for at de tapte for Rosenborg sist helg. VIF har 42 poeng med 46-35 i målforskjell. Hansen tror likevel ikke det blir medalje på Dag-Eilev Fagermo og co.
– VIF er for langt bak. De virker ikke så sterke om dagen. De var veldig tamme mot Rosenborg og har tøffe kamper igjen. Jeg tror ikke de er gode nok å ta igjen noen av de foran.
Det samme tror Asbjørn Myhre.
– Det skal mye til for at de tar medalje, men det er viktig å huske på at VIF er det eneste av topp-5 lagene som ikke er med i cupen. De må håpe at et av de fire lagene over vinner, så VIF kan få europaplass neste år.
Så er spørsmålet - hvem tror ekspertene blir nummer to, tre og fire? Hansen først:
– Jeg tror Lillestrøm blir nummer fire. Formen har ikke vært særlig god i den siste, og de har variert veldig. De var gode mot Viking, men tapte klart for Glimt og RBK. De har også dårligere målforskjell, sier den tidligere Mjøndalen-treneren.
– Lillestrøm ender på 4. plass. De har vist fremgang, men de har for dårlig målforskjell og ikke samme kvalitet, sier Myhre.
picture

Gauseth på gråten etter Eikrem-hyllest: – Det er veldig mange i Molde som er stolte

Hansen: Disse tar sølv og bronse

Han fortsetter med sitt resonnement om sølv og bronse:
– Det er nesten umulig å si hvem som blir nummer to og tre. Men skulle jeg satt pengene... Glimt er ett poeng foran, men har tre ekstra kamper i Europa, samt at de har Rosenborg og Vålerenga borte. Jeg tror det blir litt for tøft for dem, så Glimt blir nummer tre, tror jeg.
Han tror da at Rosenborg tar sølv.
– De har variert voldsomt. Fra å være helt skrekkelige defensivt mot KBK til å være bunnsolide mot Vålerenga. De har gode vingbacker, en bra midtbane og et giftig spisspar. De er et bra fotballag og har kommet mer og mer utover sesongen. Jeg tror de slår Godset, Jerv og Sarpsborg, også blir det avgjørende mot Molde og Glimt. De to blir tøffe, men jeg tror RBK trekker det lengste strået, sier Hansen.
picture

Vegard Hansen stusser over Bohinens grep: – Dominoeffekten av det, kan være skummel

Myhre: Disse tar sølv og bronse

Myhre er hakket mer kjedelig i sitt svar og tror det blir seende ut som det gjør nå - Glimt tar sølv, RBK bronse og LSK 4. plassen.
– Glimt har hatt en positiv formutvikling. De begynner å ligne mer på seg selv nå og har funnet ut av ting. Jeg tror ikke det har så mye å si at de spiller i Europa. Og uansett har de på en måte et ekstra poeng med målforskjellen. Jeg tror de tar sølv.
– Rosenborg har igjen tre kamper hjemme, som er positivt for deres del. De er sterke på Lerkendal. Samtidig har de to topplag igjen i Molde og Glimt. Det blir vrient.
Samtidig legger han til en viktig ting:
– Det er jo en fordel på slutten å møte noen som ikke har noe å spille for. Lagene vil jo heller møte et lag som er nummer 8, enn nummer 13 og som må unngå å bli nummer 14.

Slik ser kampprogrammene ut for de fire lagene:

Bodø/Glimt: Vålerenga (B), Kristiansund (H), Rosenborg (B), Viking (H) og Strømsgodset (B).
Rosenborg: Strømsgodset (H), Molde (B), Bodø/Glimt (H), Jerv (B) og Sarpsborg 08 (H).
Lillestrøm: Molde (H), Haugesund (B), Odd (H), Aalesund (B) og HamKam (H).
Vålerenga: Bodø/Glimt (H), Odd (B), Sarpsborg 08 (H), Haugesund (B), Molde (H).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame