Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertene har talt: Dette har vært Eliteseriens dårligste signeringer

Even Lübeck

Publisert 21/10/2022 klokken 13:01 GMT+2

Ekspertene er uenige når det kommer til hvem de mener har vært de dårligste signeringene i Eliteserien anno 2022. Se listene her!

Brynjar Ingi Bjarnason, Niklas Sandberg og Anton Skipper.

Foto: NTB

  • Se innspurten av Eliteserien 2022 på discovery+
Et langt norsk fotballår nærmer seg slutten.
Vi har tatt en prat med Discovery-ekspertene Petter Bø Tosterud, Vegard Hansen og Asbjørn Myhre og stilt de spørsmålet om hvem de mener har vært Eliteseriens dårligste signeringer i år.
Spillerne som er med på listen har blitt signert enten før 2022-sesongen eller i sommerens vindu.
picture

Molde-stjerneskuddet om Rosenborg og æresvakt: – Det er sånn det skal være

Petter Bø Tosterud

Brynjar Ingi Bjarnason
Islendingen var i Serie B sist sesong og spilte mot Spania med det islandske landslaget senest i mars, samt mot San Marino i juni. Men han har ikke blitt den bærebjelken på stopperplass som VIF hadde håpet på. Etter å ha startet de første ni kampene (tre seirer, en uavgjort, fem tap), har han bare spilt ett minutt siden 29. mai. Islendingen har flere kamper for VIF 2 (12) enn VIF (10).
– Han skulle bli den nye forsvarssjefen, men han har vært veldig svak. Det overrasker meg stort om han er i klubben neste år. Det sier sitt når Fredrik Oldrup Jensen blir prioritert foran. Det er lang, lang vei frem til spilletid for Bjarnason.
Ivan Mesik
Slovaken hadde en og en halv sesong bak seg på toppnivå i Danmark med Nordsjælland da han ble lånt ut til Stabæk i fjor. Da fikk han 12 kamper og scoret ett mål, mens han i år har blitt lånt ut til Odd. Der har det blitt ti kamper for Odd og 12 kamper for Odd 2.
– Jeg ble overrasket over at de hentet han i første omgang, etter at han ikke var særlig god for Stabæk. Bjørtuft, Hagen og Owusu er langt foran Mesik i køen.
Saken fortsetter under.
picture

Molde kokte i natt: Gullheltene ble ønsket velkommen med bluss og dans

Asbjørn Myhre

Brynjar Bjarnason
– Vålerenga brukte en del penger på Bjarnason, som skulle gå inn og være et soleklart førstevalg. Han var det i starten, men forsvant raskt ut av laget. Siden har man jo ikke sett ham annet enn for Vålerenga 2. Han skulle bli den ubestridte sjefen bak der, men det ble han ikke. Han har vært en stor skuffelse.

Niklas Sandberg
Stavanger-gutten kom hjem til Viking før årets sesong og ble kjøpt fri fra kontrakten fra Haugesund, etter å ha vært der de siste tre årene. Sandberg har vært inn og ut av et Viking-lag som åpnet sterkt, men som har skuffet stort de siste månedene.
– Han holdt med Viking da han var liten og kom sånn sett hjem. Klubben, byen og han selv hadde store forventninger, men det har han ikke klart å leve opp til. Han er selve symbolet på Viking-nedturen i år. Han skulle inn og gjøre dette gode Viking-laget enda bedre, men han har startet under halvparten av kampene og ikke funnet rollen og plassen sin på laget. Han har heldigvis en lang kontrakt, så han har tid til å rette på det.
Anton Skipper
Skipper har kamper for Brøndby i den danske Superligaen og ble hentet inn for å forsterke Sarpsborg 08, men det har ikke gått etter planen. Skipper står med ni kamper, fire gule kort og to røde, og etter å ha vært fast innledningsvis har han kun spilt to kamper siden slutten av mai. Det har endt med totalt 92 minutter, to gule kort og to røde kort. Sist kamp var ikke 22-åringen engang i troppen.
– Skipper spilte stopper i en periode da Sarpsborg slet. Han ble i mange kamper eksponert og satt i vanskelige situasjoner. Han ble ofret for å få skuta på rett kjøl, noe som har fungert. Han var ingen god signering.
Hilary Gong
En av årets mest merkelige signeringer. Gong kom gratis fra Vitesse til Haugesund før sesongen. Han skrev under en ettårskontrakt og hadde samtidig en avtale i tyrkisk fotball. Han blir ikke værende i klubben etter desember 2023.
– Han hadde nesten ikke spilt de siste årene, så FKH tok en stor sjanse. Hva var oppsiden med å hente Gong? De kunne uansett bare ha ham i en sesong, så de tjente ikke noe på det. Og han har vært svak. En veldig snål historie.
Saken fortsetter under.
picture

Vålerenga-stikk etter borteseier: – Dette er Aspmyra

Vegard Hansen

Jeppe Moe
Moe slet mye med skader i Stabæk, men fikk 121 kamper fra debuten i 2016 til han gikk til Aalesund foran årets sesong. Der har det blitt sju innhopp på totalt 95 minutter og ingen kamper fra start.
– Han har blitt tredjevalg på venstreback etter Simen Rafn og John Kitolano. Det er vondt å sette en type som Moe på toppen, men det har vært veldig skuffende for både ham og AaFK så langt. Det er ikke nødvendigvis hans feil at det har blitt såpass lite spilletid. Jeg håper han finner orden på det og at han får fart på karrieren.
Niklas Sandberg
– Han har ikke slått til. Han har hatt en dårlig sesong og ikke vært fast. Jeg forventer mye mer av ham i Viking. Han er mer enn god nok, men har ikke lyktes.
Brynjar Bjarnason
– Han var med i en periode da VIF ikke var spesielt gode. At de foretrekker Oldrup Jensen foran sier det meste, for Oldrup er ikke noe stopper i mine øyne. Det er en blytung situasjon for Bjarnason. Han har rett og slett ingen tillit hos Fagermo, virker det som.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame