• Se Molde - Vålerenga lørdag klokken 18 på MAX og discovery+
SISTE: Tirsdag formiddag ble nyheten bekreftet.
Ifølge Discoverys opplysninger gjenstår det kun formaliteter rundt kontrakten før en endelig avtale er i boks.
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
15 TIMER SIDEN
Joacim Jonsson (47) har vært fotballekspert for Discovery de siste sesongene. Han har tidligere vært sportssjef for Fredrikstad, en klubb han også spilte for på slutten av 90-tallet.
Saken fortsetter under videoen.

Jensen om Berisha-spekulasjonene: – Har forståelse

Discovery får opplyst at det var Vålerenga som tok kontakt med Jonsson før helgen. Den 47 år gamle svensken hadde ikke søkt på jobben selv.
Det ble fortgang i prosessen etter at VG skrev om saken i går ettermiddag. Trolig går alt i boks i løpet av dagen. Jonsson kan bli presentert allerede tirsdag.
Jørgen Ingebrigtsen har vært Vålerengas sportslige leder siden desember 2017, men i februar ble det kjent at 43-åringen skulle gi seg i jobben.
– Beslutningen om å gi seg i Vålerenga kommer ikke som en følge av ei dårlig natts søvn, en diskusjon, en dårlig uke på jobb eller en måned som har gått skeis. Det kommer av at den flammen som skal brenne i magen dessverre ikke er der lenger. Når det nå skal fremlegges en ny strategi for de neste fire årene på kommende årsmøte, må den flammen være der, sa Ingebrigtsen til VIFs hjemmesider.
Dermed måtte blåtrøyene på jakt etter en erstatter.
– Vi nærmer oss. Prosessen har vært veldig god. I løpet av relativt kort tid tror jeg det kan bli klart, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen mandag.
Vålerenga serieåpner borte mot Molde lørdag klokken 18.
Eliteserien
Bekreftet: Vålerenga-keeper klar for fransk klubb
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde-Jerv har fått ny dato
20 TIMER SIDEN