Debutant sikret Rosenborg poeng mot Glimt i elektrisk toppkamp

Andreas Hopen

Oppdatert 03/04/2022 klokken 22:47 GMT+2

Strømbrudd, straffe og debutant med to scoringer. Bodø/Glimt - Rosenborg hadde det aller meste.

Børkeeiet-perle og Espejord-scoring – se høydepunktene

Bodø/Glimt - Rosenborg 2-2 (0-1)
– Jeg tror ikke jeg har scoret to mål i en kamp før. Jeg synes vi spiller som et lag og stiller opp for hverandre. Selvfølgelig kjipt at vi ikke går av med seieren, men 2-2 tar vi, sier tomålsscorer Tobias Bjørkeiet etter et sterkt poeng mot Bodø/Glimt.
Bodø/Glimt var soleklare favoritter da Kjetil Rekdal tok med Rosenborg til Aspmyra for den første serierunden. Det ble en heseblesende fotballkamp med en debutant som stod med to scoringer på sine foregående 83 kamper i hovedrollen.
Det var Bodø/Glimt som stod for det meste av banespillet på Aspmyra, men det var Rosenborg som startet best.
Etter et kvarter trillet Viktor Jensen ballen bak til Tobias Børkeeiet som fikk kjempetreff på trillballen - med en dose flaks. For selv om skuddet var hardt var det langt fra reint, men ballen skled bare såpass at den kysset nettmaskene like utenfor Nikita Haikins rekkevidde.
Saken fortsetter under videoen.

Her sender Børkeeiet Rosenborg i ledelsen på Aspmyra

Noah Holm var heltent i den første omgangen. Rosenborgspissen fikk først gult kort - og så var han hardt inne i nok en duell og lagde frispark. Der var det flere som mente at spissen burde vært utvist, men spissen fikk være på banen.
Rosenborg gikk til pause med snaue 25 prosent ballbesittelse, men likefullt ledelse. Noah Holm mente det var som det skulle.
– Det er planen som lykkes. Vi vet at vi har kvaliteter til å skape sjanser på kontringer, sa Noah Holm i pausen
– Vi gjør for mye feil. Gir du bort ballen tosifret antall ganger så må man forvente å få noen kontringer, svarte Saltnes i pauseintervjuet
Like før pause slo Tagseth inn til Viktor Jensen som først headet i en Bodø/Glimt-forsvarer. Jensen fikk returen - men den avslutningen reddet Haikin.

RBK-helten: – Jeg tror ikke jeg har scoret to mål i en kamp før

Straffe og kremmerhus

Ti minutter ut i den andre omgangen var Rosenborg frempå på ny. Først forsøkte Noah Holm seg på et brassespark - men spissen traff ikke ballen godt nok. I returrommet stod nok en gang Tobias Børkeeiet - men denne gangen gikk skuddet over Haikins mål.
Så få minutter senere pekte Espen Eskås på elleve meter. Amahl Pellegrino utfordret fra venstre, og forsøkte å legge inn. I det han får slått ballen fra seg kommer Erlend Dahl Reitan skliende inn på etterskudd og felte kantspilleren. Klar straffe til vertene.
Debutant med nok en scoring
Samme mann stilte seg opp fra elleve meter. Andre Hansen var etter skuddet nede til høyre for seg selv, men skuddet var for godt plassert.
Så var det Rosenborg sin tur. Edvard Tagseth kom seg rundt på venstresiden og slo inn. På bakre stolpe kom Erlend Dahl Reitan flyvende, men forsøket ble blokkert.
Og da var ikke Bodø/Glimt nådige i andre enden. Brice Wembangomo lobbet ballen inn fra hjørnet av 16-meteren på venstre side. Inne i feltet var Runar Espejord merkelig alene inne på tre meter fra mål - og stanget Glimt i ledelsen for første gang i kampen. En god heading fra spissen, men hvor er du der da Pavle Vagic?
Men i alle dager da, Tobias Børkeeiet!?
Tagseth slo inn fra venstre. Den ble for lang. I stedet ble ballen spilt fra Reitan til Skarsem. Mannen med pannebåndet så Børkeeiet - og trillet den på tvers. Bærumsgutten takket og bukket og curlet den utagbart borte ved den lengste stolpen. Vakkert fra midtbanespilleren og status quo på Aspmyra!
Etter utligningen var det på ny Glimt som kjørte på. Saltnes kom seg fri ute til venstre, spilte inn til innbytter Sondre Sørli, men Andre Hansen reddet den første avslutningen. Sørli fikk returen, men vinkelen ble for dårlig og skuddet gikk utenfor.
– Vi gikk en runde med oss selv før denne uken. Vi har hatt en svak oppkjøring, så jeg er jævlig imponert over måten vi svarer på tiltale, sier kaptein Markus Henriksen.

Etterlyste «idioter»: – Våknet et dyr i oss når serien starter