Bursdagsbarnet Pellegrino senket gamleklubben: – Stor fremgang

Oscar Korsnes

Oppdatert 18/06/2022 klokken 21:12 GMT+2

Amahl Pellegrino ble helt avgjørende da Bodø/Glimt slo Kristiansund 2-0. Bursdagsbarnet scoret to på sin gamle hjemmebane.

Se høydepunktene: Pellegrino-dobbel sørget for Glimt-seier i Kristiansund

Kristiansund - Bodø/Glimt 0-2 (0-0)
Det var et KBK-lag med flere spillere tilbake fra sykdom og skade som lørdag tok imot regjerende seriemester Bodø/Glimt på Kristiansund Stadion. Likevel var det Bodø/Glimt som som var friskest fra start.
Victor Boniface sto for førsteomgangens største sjanse da han dro med seg ballen gjennom KBK-feltet, men en god redning av Serigne Mbaye sørget for at det sto 0-0 til pause.
– Et steg i riktig retning, sa Kjetil Knutsen til Discovery i pausen.

Pellegrino-dobbel

Åtte minutter etter pause var bursdagsbarnet Amahl Pellegrino på rett sted til rett tid, og satt noe heldig inn 0-1 mot gamle lagkamerater. 32-åringen valgte å ikke feire scoringen mot klubben han fikk sitt virkelige gjennombrudd for.
– Jeg hadde ikke stått her den dag i dag om det ikke hadde vært for den klubben her, så det er derfor jeg ikke har lyst til å feire, sa han til Discovery etter kampen.
Se hele intervjuet med Pellegrino i her. Saken fortsetter under videoen.

Pellegrino: – Jeg hadde ikke stått her den dag i dag uten den klubben

Selv om scoringen var av det heldige slaget, var det ingenting å si på at det var Bodø/Glimt som tok ledelsen. De gulklede dominerte kampen i Kristiansund, men etter scoringen åpnet kampen seg mer og Kristiansund fikk flere gode sjanser til å utligne.
Etter en times spill fikk Bodø/Glimt-fansen et gledelig gjensyn med Ola Solbakken, som ikke har vært i aksjon siden første mai.
Etter 71 minutter var Pellegrino på farten igjen. En god gjennombruddsball fra Ulrik Saltnes sørget for at Pellegrino fikk god tid foran mål. Fra kort hold setter han ballen i nærmeste, via hansken til Mbaye. Keeperen som hadde en god førsteomgang, var ikke like sikker i denne situasjonen.

Seiersløse KBK

Kampen endte 0-2, og Bodø/Glimt-forbannelsen forsetter for KBK, som enda har til gode å vinne mot bodøværingene på toppnivå.

– Dette var stor fremgang av Bodø/Glimt, sa Discovery-kommentator Kenneth Fredheim etter kampen.
For Kristiansund ser det verre ut. De ligger helt sist i Eliteserien, og har enda ikke vunnet en kamp.
– Vi må ta med oss det positive nå, det var litt mer DNA over KBK i denne kampen her. Det er en soliditet og offervilje. Vi ligger bra i ramma i førsteomgang, men vi burde strengt tatt scoret noen mål i dag vi også, sa KBK-trener Christian Michelsen ved kampslutt.