Populære sporter
All sport
Vis alt

Brann ble tilbudt verdensstjerne i 2018: – De svarte for sent

Even Lübeck

Oppdatert 06/07/2023 klokken 09:27 GMT+2

Steffen Lie Skålevik ble Branns toppscorer i 2018. Det kunne fort vært en annen spiss som hadde bøttet inn mål for de rødkledde det året.

Victor Osimhen

Foto: Getty Images

Brann tok en sterk bronse i 2018 i Eliteserien og var bare seks poeng bak seriemester Rosenborg ved sesongslutt.
Steffen Lie Skålevik ble klubbens toppscorer med ni mål på 28 kamper, men akkurat dét kunne sett litt annerledes ut, forteller agent Stig Lillejord.
Han gjestet den populære podkasten Fotballpreik tidligere denne uken og fortalte at klubben ble tilbudt en verdensstjerne som er verdt over én milliard kroner i skrivende stund.
picture

Branns Steffen Lie Skålevik ble toppscorer for klubben i 2018.

Foto: Scanpix

– De svarte for sent

Spilleren det er snakk om er Victor Osimhen, som er fersk Serie A-mester med Napoli og kanskje verdens beste spiss sammen med Erling Braut Haaland.
Men med litt flaks kunne faktisk Osimhen endt opp i Brann i 2018, som 20-åring, forteller Lillejord.
– Jeg hadde dialog med sportsdirektøren i Wolfsburg. De hadde kjøpt han etter U15-VM i 2013, etter konkurranse med Arsenal. Han hadde en vei å gå da, så de ville låne han ut. Jeg spilte han inn til Brann og andre norske klubber, men Brann svarte for sent. Osimhen gikk i stedet til Charleroi i Belgia, sier Lillejord i podkasten.
– Dette klarer jeg ikke huske. Vi ble tilbudt ganske mange spillere av ulike agenter i min tid i Brann, sier daværende sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til BA.
picture

Victor Osimhen er en av verdens beste spisser nå.

Foto: Getty Images

Bøttet inn mål

I Charleroi ble det 12 mål på 25 kamper, som gjorde at verden virkelig fikk opp øynene for tankspissen fra Nigeria. Like etter det gode låneoppholdet ble han solgt til Lille for 250 millioner kroner, der han scoret 18 mål på 38 kamper i 2019/20-sesongen.
Napoli sto klare med sjekkheftet foran 2020/21-sesongen og betalte nærmere 750 millioner kroner for spissen, og resten er, som man pleier å si, historie. Han har notert seg for 59 mål på 101 kamper i alle turneringer for Napoli de siste årene og er på radaren til både Real Madrid og Manchester United.
Men det kunne altså sett annerledes ut...
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame