• Se Fotball Direkte OBOS-ligaen mandag fra klokken 17:00 på MAX og discovery+
6235 billleter ble solgt til Moldes serieåpning mot Vålerenga, i en kamp hjemmelaget vant 1-0. TV-seere kunne se et glissent Aker Stadion, som blant annet fikk trener og tidligere landslagspiller Lars Bohinen til å reagere.
«Skal Molde FK noen gang klare å få over halvfull stadion igjen. Uvirkelig av et av Norges beste lag, i mange år nå, og denne byen, ikke klarer mer enn dette.» skriver Bohinen på Twitter.
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
16 TIMER SIDEN
Til Romsdals Budstikke uttalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo før kampen at «det kommer ikke folk for å se på et kjøpelag», med henvisning til de mange tomme setene på «Røkkeløkka».
Det må nevnes at Molde som by ikke har mer enn litt over 30 000 innbyggere, og å fylle hjemmebanen som rommer 11 249 seter er noe helt annet sammenliknet med lag som spiller i byer som Oslo, Bergen og Trondheim.

Oppgitt Moe tok oppgjør med talent-kritikk: – Det irriterer meg

– Må steppe opp

Da Erling Moe møtte Discovery på fotballens kick-off tidligere denne uka fikk han spørsmål om interessen rundt klubben, som han deler i to:
– Vi skal applaudere og ta rundt og gi en skikkelig god klem til de som kommer på kamp og stiller opp hver gang enten det er treningskamp eller cupkamp. Så er det sånn at vi som mange andre har en kjempeutfordring med å få nok publikum tilbake på arenaene, sier Moe og fortsetter:
– Der tror jeg vi har en stor jobb å gjøre i norsk fotball utifra de årene vi har vært gjennom med pandemi. Vi som har holdt på i og rundt fotballen må steppe opp og se om vi ikke kan gjøre det enda mer interessant å se fotball live.
Molde-profil Eirik Ulland Andersen støtter sjefen og håper på en oppsving i den kommende sesongen.
– Jeg må jo si meg enig i det. Klubben har en vei å gå i forhold til å jobbe mot supporterne og få flere folk på kamp. Så håper jeg at byen og fansen vil stille seg enda mer bak oss denne sesongen, det har vært litt tynt oppmøte, sier Ulland Andersen.
– Er det noe dere kunne gjort bedre?
– Det er det helt sikkert. Vi kunne vært flinkere på å levere bedre resultater og kanskje vært enda mer opptatt av å bygge profil og komme nærmere fansen, svarer haugalendingen.
– Vi må tenke alternativt rundt arrangementer og få dratt dem tidligere til stadion slik at vi klarer å genere et enda større folkeliv i og rundt det som er festdagen vår, er Moes forslag.

Ekspert uenig i Dønnum-utvisning

– Litt avventende

FKH-trener Jostein Grindhaug innrømmer at han er spent på hvordan byen vil støtte rundt om laget i den kommende sesongen.
– Interessen er litt avventende. Det blir spennende å se nå hvordan det blir etter denne koronapausen og om det har gjort noen innvirkninger på fotballfolket, sier Grindhaug.
Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen synes det er vanskelig å måle interessen forutenom de han prater med. Klubben skal nå gjennom et skoleprosjekt for å komme nærmere den yngre garden i byen.
– Vi begynner nå med å besøke alle skolene i Tromsø. Jeg opplever det som en optimisme, særlig rundt Forza Tromsø. Jeg håper vi kan i lag med Alfheim-publikummet få til noe helt annet på hjemmebane enn vi gjorde i fjor, sier TIL-veteranen.
Harmeet Singh, som bærer bindet i Sandefjord, føler interessen er økende.
– Jeg føler den er på vei opp. Det er veldig viktig at vi som er i klubben leverer god fotball og resultater slik at flest mulig kan kjenne seg igjen i laget. Vi må utlyse gode verdier, sier Singh.
– Det er litt opp til oss i klubben, om vi klarer å få fram profiler og en underholdende fotball. Da vil publikum komme, mener Grindhaug.
Det ble en blytung Eliteserie-start for Jostein Grindhaug mot Sandefjord. Se målene som senket FKH her.
Sett denne?

LSK-kapteinen fyrer løs mot eget lag etter serieåpningen

Eliteserien
Bekreftet: Vålerenga-keeper klar for fransk klubb
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Molde-Jerv har fått ny dato
21 TIMER SIDEN