Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekreftet: Berisha klar for Hammarby

Even Lübeck

Oppdatert 23/07/2022 klokken 10:20 GMT+2

Veton Berisha forlater Viking og har signert for den svenske klubben Hammarby. Det bekrefter den svenske klubben på sine nettsider.

Veton Berisha

Foto: NTB

Vikings sportssjef Erik Nevland bekreftet overfor flere medier fredag at Viking og Hammarby hadde kommet til enighet.
– Vi er enige. Satser på at alt går i orden i løpet av dagen, sa Nevland fredag.
Nå bekrefter Hammarby at Berisha er klar på sine hjemmesider. Han har skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2026. Han ankommer laget i midten av neste uke, ifølge den svenske klubben.
– Jeg gleder meg sinnssykt mye til å spille foran Hammarby-supporterne, sier Berisha til klubbens hjemmeside. Der kaller han også Hammarby-fansen de beste i Skandinavia.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre

Vikings toppscorer siden januar 2020

– Hammarby står for en fotball som jeg vil spille. Jeg har fått et fantastisk helhetsinntrykk av klubben. Jeg vet hva jeg kan prestere og det vil jeg fortsette med i Hammarby, sier han videre.
Etter at Berisha returnerte til Viking fra Brann i januar 2020, har han vært klubbens soleklare toppscorer med 51 mål på 75 kamper i serie og cup.
Denne sesongen scoret spissen åtte mål på tolv ligakamper før han pådro seg en lårskade i midten av juni. I 2021 endte måltyven med 22 scoringer på 28 kamper og hjalp Viking til å sikre en sterk 3.-plass i Eliteserien.
Vikings spillergruppe skal ha blitt informert om salget av Berisha foran torsdagens bortekamp mot tsjekkiske Sparta Praha i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen. Der fikk rogalendingene med seg et sterkt 0-0-resultat foran neste ukes returoppgjør.

Tidligere Sandefjord-trener som trener

Hammarby hører til i Stockholm og har et snitt på nesten 27.000 tilskuere denne sesongen. Laget ledes av tidligere Sandefjord-trener Marti Cifuentes, som tok over treneransvaret før inneværende sesong. Han etterfulgte Milos Milosevic, som fikk sparken etter sin flørt med Rosenborg i vinter.
Hovedstadslaget ligger på 4.-plass i Allsvenskan, fire poeng bak Per-Mathias Høgmos Häcken på toppen av tabellen.
Elleve norske spillere har spilt for Hammarby tidligere. Senest var Mats Solheim, som spilte der fra 2015 til 2020.
I november 2019 kjøpte Zlatan Ibrahimovic seg inn i klubben. Han sikret seg en firedel av aksjene.
På det tidspunktet var den svenske superspissen klubbløs og flørtet med muligheten om å spille med Hammarbys grønne og hvite drakt. En måned senere signerte han for Milan, der det virker som 40-åringen kommer til å spille ut karrieren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame