• Aalesund sesongåpner mot Kristiansund søndag. Se kampen direkte på discovery+
AaFK har ikke ligget på latsiden de siste timene av overgangsvinduet. Nå er danskene Alexander Ammitzbøll og Alexander Juel Andersen klar for klubben.
Dermed har klubben hentet inn tre spillere de siste to dagene ettersom Fredrik Haugen skrev under onsdag.
Eliteserien
Travle dager for Eliteserie-klubb: – De er i en ugunstig situasjon
I GÅR PÅ 06:54
Ammitzbøll er en angrepsspiller som har spilt i Aarhus.
– Jeg er strålende fornøyd med at vi har signert Alexander. Det var stor konkurranse om hans signatur og vi er veldig glade for at han valgte oss. Han er en ung og veldig spennende angrepsspiller som kan spille i flere posisjoner, sier trener Lars Arne Nilsen til klubbens nettsider.
Han fortsetter:
– Han har god fysikk, bra fart og teknikk, og siden han er bare 23 år, så har han fremtiden foran seg. Han har flere aldersbestemte landskamper for Danmark og var involvert i 15 Superligakamper i 20/21. Vi har gode referanser på han både som spiller og type, sier Nilsen.
Også sportslig leder Bjørn Erik Melland er fornøyd med signeringen.
– Alexander passer perfekt til klubbfilosofien vår; en ung og sulten spiller med et uforløst potensial som passer vår måte å spille fotball på. Vi er derfor veldig fornøyd med å ha fått på plass en lang avtale med Alexander, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.
Avtalen med Ammitzböll er på fire år og varer ut 2025.

Ettertraktet

Flere klubber i Sverige, Danmark og Norge var ute etter spissens tjenester. I 2020 spilte han 27 kamper for Haugesund på utlån.
– Jeg kjente til norsk fotball siden jeg spilte til Haugesund og der møtte vi Aalesund to ganger. Jeg likte å spille i Norge og da Aalesund kom på banen, så følte jeg det var en god match og da ble valget enkelt, sier Ammitzböll til klubbens nettsider.
Han fortsetter:
– Jeg kommer for å bidra til at klubben etablerer seg i Eliteserien. Jeg kommer for å utvikle meg og så håper jeg med tiden at jeg blir så god at jeg blir solgt til en større liga, slik at Aalesund kan få en god del for meg, legger han til.
Allerede søndag er det serieåpning mot Kristiansund på Color Line Stadion.
– Jeg er klar om treneren ønsker at jeg skal bidra.

Rutinert forsvarsspiller

Alexsander Juel Andersen er en forsvarsspiller med mye rutine.
– Vi er veldig fornøyd med å få Alexander Juel Andersen på lån til AaFK. Han er dansk og kommer fra Odense. Han er 31 år og har over 200 kamper i dansk Superliga, så det er en veldig rutinert forsvarsspiller som kommer. Vi har gode referanser på han både som spiller og type. Han kan spille både stopper og høyreback.
– Alexander er en spiller vi har vurdert flere ganger de siste årene. Vi er for tiden litt sårbare på stopperplass og er veldig fornøyd med at vi har fått til en kortsiktig avtale med OB og Alexander selv.

- Fin utfordring

Selv gleder han seg til å bidra for AaFK.
– Det føles veldig godt, for det er flott mulighet for meg. Jeg har snakket med noen før jeg kom hit, så nå gleder meg til å spille for klubben. En av grunnene til at jeg valgte AaFK, er at jeg har spilt hele karrieren i Danmark, og hadde lyst å spille i annet land. I Danmark vet de hvem jeg er, men det blir en fin utfordring å vise hva jeg står for i et nytt land, sier Juel Andersen.
Låneavtalen har varighet til 30. juli i år.
– Det er slik fotballen er. Av og til er det snakk om korte kontrakter. Men det er ikke noe problem for meg, for jeg kommer til å gi alt fra første minutt. Det er også noe jeg er kjent for. Sesongen er allerede i gang i Danmark, så jeg klar, legger han til.
Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
29/06/2022 PÅ 06:52
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
29/06/2022 PÅ 06:11