Natt til tirsdag ble det arrangert nachspiel på Brann Stadion hvor tolv spillere og syv kvinner skal ha vært til stede. Siden den gang har politiet i Bergen startet etterforskning etter mistanke om at en av kvinnene er blitt utsatt for et seksuelt overgrep.
Det har også versert rykter om bruk av ulovlige rusmidler. Derfor varsler Brann-ledelsen nå testing av både personer og områder på stadion.
– På bakgrunn av ryktene som har versert så må vi gjøre det vi kan for å få avkreftet de ryktene som er. Vi kan ikke la det henge over spillerne, sier Vibeke Johannesen til Discovery lørdag ettermiddag.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
2 TIMER SIDEN
Hun påpeker at de ikke har noen grunn til å tro at det har blitt brukt ulovlige stoffer, og hun frykter heller ikke at testene kommer tilbake positive.
– Nei, det gjør jeg ikke. Nå ænskerjeg bare at vi skal få gjennomført dette for å få frem fakta. Akkurat nå har det skjedd så mye, og kommet så mye informasjon og rykter. Nå trenger klubben og alle innvolverte å få klarhet, påpeker den daglige lederen.
Johannesen sier at klubben har fått sjekket opp i hvordan de skal få gjennomført testene. Det skal testes områder på Brann stadion, og spillere, men Johannesen vil ikke gå inn på hvem eller hvor mange som vil bli testet.
LES OGSÅ: Har gjort spådommene til skamme: – Var en klubb i oppløsning
Branns daglige leder fortalte på lørdagens pressekonferanse at det stadig har kommet ny informasjon. At det har kommet så mye - og stadig ny informasjon og rykter, har overrasket henne.
– Det har det. Jeg er overrasket over ryktene, jeg er overrasket over at spillerne var på Stadion uten lov, og all informasjonen som har kommet. Det er krevende med så mye informasjon som ikke stemmer, sier Johannesen som sier det har kommet mange rykter som enkelt har latt seg avklare.
På lørdagens pressekonferanse fortalte Johannesen at det ble holdt tilbake informasjon fra de første møtene hun og klubben hadde med de innvolverte.
– Jeg er skuffet over tillitsbruddene som er gjort, og at vi ikke har fått all informasjon med en gang, og at det har blitt skjult informasjon fra oss, sier Johannesen før hun fortsetter.
– Ærlighet er en av klubbens kjerneverdier, og der har vi en vei å gå, sier Johannesen som har vært daglig leder siden 2014.

To spillere utelatt fra troppen

Lørdag hadde Brann en pressekonferanse hvor de redergjorde for situasjonen. Der fortalte de om en vanskelig situasjon.
– Vi står midt i en dypt tragisk og trist sak for klubben og alle involverte. Det er den vanskeligste situasjonen vi har vært i, sa Johannesen der, som også bekreftet at Politiet har fått tilgang til å se på videoovervåkingen fra den aktuelle natten.
På lørdagens trening var ikke keeper Mikkel Andersen eller Kristoffer Barmen til stede. De to har fått fri på grunn av situasjonen.
– Kristoffer Barmen kom til meg i går og sa at han ikke ønsket å være en del av helgens tropp. Han var mentalt sliten og har vært det gjennom uken. Jeg innvilget den biten der, så snakket jeg med Mikkel i dag tidlig. Han har også hatt det tøft, og var heller ikke mentalt kapabel til å være med i helgen, sa Brann-trener Eirik Horneland på lørdagens pressekonferanse.
Mer om den saken kan du lese her.
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
7 TIMER SIDEN