• Se Lillestrøm mot Vålerenga søndag kl. 19.00 på discovery+
For 26. oktober 2019 lå pyrorøyken tykt over Åråsen, bluss havnet på balkongene rundt stadion, politihunder patruljerte langs sidene og en avfyrt rakett stoppet på et tidspunkt kampen.
Søndag er det igjen ventet et nærmest fullstappet stadion når de to erkerivalene barker sammen nok en gang. Torsdag ettermiddag melder Lillestrøm at det er utsolgt for LSK-tilhengere, og at det tre døgn og tre timer før avspark gjenstår bare noen få bortebillettere til VIF-tilhengere.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
I forkant av kampen har Norges Fotballforbund, klubbene og Øst politidistrikt vært i tett dialog for å sammen skape en trygg ramme rundt derbyet.
– Vi vet jo det at disse kampene har mye interesse fra supportere, klubbene og alle som skal å se på kampen. Vi har derfor hatt forberedelser som vanlig med politiet, klubbene og våre sikkerhetsdelegater. Dette er ordinære forberedelser som vi gjør i forkant av noen kamper - blant annet før denne kampen, sier Rune Pedersen, seksjonsleder turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund til Discovery.
Lillestrøm mot Vålerenga er ansett som en såkalt «risikokamp», hvor også NFF har delegater til stede på kampdag.
– Basert på antall supportere, historikk med mer, så er dette definert som en risikokamp. Men vi gjør gode forberedelser, og har også hatt tett dialog med politi og klubber, fortsetter Pedersen.
Seksjonsleder for taktisk seksjon i Øst Politidistrikt, Anders Mansaas, opplyser også at politiet vil være synlige både på og i områdene rundt stadion på kampdag.
– Vi forventer godt med liv på tribunen søndag. Vi kommer til å være synlige i Lillestrøm og på stadion, og så har vi forventninger til at begge klubbenes supportere oppfører seg slik at arrangementet kan gjennomføres, sier Mansaas.
– Dette er en kamp som har vært i mange år. Det har vært godt liv på kampene og vi håper at det skal fortsette slik, men innenfor en trygg ramme og de reglene som finnes, avslutter seksjonslederen.
  • Se Lillestrøm mot Vålerenga søndag kl. 19.00 på discovery+

Det gikk hett for seg under kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga tilbake i 2019

Foto: NTB

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37