Lillestrøm - Vålerenga 0-0
LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– De lager jo liv da, de skal ha det. De bidrar til at det blir en fin ramme. Men når vi må drive å avbryte er det ikke noe særlig, det er jeg ikke noe glad i, sier Fredrik Krogstad til Eurosport om VIF-fansen raketter og bluss.
Det har brygget opp til duell i flere dager, for ikke å si uker. Premissene før kampen var også ganske klare: Vålerenga sto uten seier på elleve forsøk, mens vertene Lillestrøm heller ikke har noen god rekke, med seks seriekamper uten triumf.
(Artikkelen fortsetter under):
På tabellen skilte ett fattig poeng, der Vålerenga på niendeplass og 29 poeng fort kunne bli passert av ellevteplasserte LSK som sto med 28. Ytterligere risiko: Å for alvor havne nede i nedrykksstriden.
Ekstra bonus: Vålerenga spillere, ledere og fans har på ingen måte glemt det som skjedde i mai, da laget som på den tiden var storfavoritter ble ydmyket på egen hjemmebane med 3-0 – og Aleksander Melgalvis feiret med å «plante» et gult og svart flagg i midtsirklen på Intility.
Og at dette var noe ekstraordinært fikk man oppleve allerede i åpningssekundene. Kampen ble først stoppet av en slags rakett som ble fyrt av på feltet til bortefansen. Så ga man beskjed om at ett bluss til ville sørge for at kampen ble stoppet. Så tente begge leirer opp på nytt, og flere havnet ute på banen.
Trenerne Ronny Deila og Jörgen Lennartsson ble involvert i samtalene som deretter ble avholdt inne på gressmatta. Etter rundt fem minutter ble kampen satt igang igjen. Samtidig ble det opplyst over høyttaleranlegget at kampen ville bli blåst av dersom ytterligere ett bluss ble kastet inn på banen.
(Artikkelen fortsetter under):
Også ute på banen var det svært høy temperatur, med flere tøffe dueller og hissige reaksjoner – et skikkelig derby verdig. Kristoffer Ødemarksbakken ropte også på straffe etter å ha gått overende i duell med Ivan Näsberg inne i straffefeltet, uten gehør hos dommer Tommy Skjerven.
Spillet bølget litt til begge sider, og begge lag hadde sine muligheter, som ved Deyver Vega og Thomas Lehne Olsen.
Så dukket det opp flere bluss ute på banen, men spillet fortsatte likevel. Til Eurosport opplyste sikkerhetsansvarlig Geir Ellefsen at de ville fortsette i samme stil med å vente og fjerne blussene, og at de først ville avbryte kampen dersom det utartet seg ytterligere.
Politi ikledd hjelmer stilte seg opp mannsterke foran Vålerenga-fansen bak målet til Adam Larsen Kawarsey.
– Hva skal jeg si? Jeg føler meg ikke truet eller noe. Det er tenning og supporterne er klare og har møtt opp mannssterke. De er klare for en fest og får kose seg, sa VIF-keeperen til Eurosport i pausen.
LSK-keeper Marko Maric tok en prat med dommeren før han skulle stille seg i det målet i andre omgang, men ville ikke utdype hva de hadde snakket om.
(Artikkelen fortsetter under):
Tidlig i andre omgang smalt det skikkelig i en hodeduell mellom Lehne Olsen og Johan Lædre Bjørdal. LSK-spissen kom seg tilbake på banen etter hvert, mens en tydelig groggy Bjørdal måtte gi seg og tusle inn i garderoben for å få behandling.
Like før timen var spilt ble det enda hetere rundt ørene på Maric. Mayron George gjorde et godt forarbeid og Herolind Shala klinket ballen klokkerent i stolpen, før George selv fikk en god muligheten på returen, men LSK-burvokteren avverget greit.
Storspillet uteble, men nerven og temperaturen var definitivt til stede, og det var ikke vanskelig å se at dette betydde ekstra mye for begge lag, som i situasjonen da Ødemarksbakken gikk i gresset igjen, og flere spillere skulle gi hverandre både beskjeder og noen dytt i diverse retninger.
(Artikkelen fortsetter under):
På overtid ropte Vålerenga på frispark rett utenfor 16-meteren da Simen Kind Mikalsen klarerte og felte Bård Finne i samme situasjon. Begge ble liggende; Kind Mikalsen med krampe og Finne med store smerter som førte til at han måtte forlate banen med skade.
– Jeg er stolt av gutta. Jeg synes de sto opp i duellspillet. Vi visste det ville bli en tett og jevn kamp, og vi får med oss noe fra Åråsen, og det er bra. Det er bare synd vi ikke vinner, for vi hadde en helt fantastisk sjanse og ballen i stanga. Men det sier litt om den stimen vi er inne i nå, men igjen, det harde arbeidet og lagmoralen må være der hver eneste gang. Det hadde vi i hvert mot Odd og her nå, og vi spiller ålreite bortekamper. Men vi må få satt prikken over I-en og ballen i mål, sier Ronny Deila til Eurosport.
Det ble ingen mål, og status quo på tabellen.
– De lager fantastisk liv og ramme. Det er bare synd vi ikke klarer å levere bedre. Det var en dritkjedelig fotballkamp, og vi sliter med å skape sjanser. 0-0 er greit. Det er to lag som vet viktigheten, og ikke tør å ofre så mye, selv om vi skulle stå høyt og planen var å være offensive. Men vi klarer ikke skape nok, og da fortjener vi ikke å vinne heller, sier Krogstad.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05