Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig

Oppdatert 17/10/2021 klokken 20:39 GMT+2

Kristoffer Løkberg ble matchvinner da Viking slo Strømsgodset 1-0 i Drammen.

Se Løkberg bli matchvinner mot Strømsgodset

Strømsgodset - Viking 0-1
Viking er et av seks lag som kjemper om medaljene, selv om avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er på ni poeng. Siddisene er derimot ikke langt bak bronseplassen.
Med åtte kamper igjen er de bare poenget bak Kristiansund, som spilte uavgjort mot Lillestrøm lørdag.
– Det er irriterende at vi ikke dreper kampen tidligere, men det er første gangen vi holder nullen i år. Det er sinnssykt deilig, sa matchvinner Kristoffer Løkberg til Discovery etter kampen.
Både han og Viking-trener Morten Jensen var samstemte om at de nå er fullt med i medaljejakten.
– Vi har satt oss selv i en god posisjon og så gleder vi oss utrolig til å sette oss på bussen nå og vite at vi skal møte Lillestrøm neste uke med forhåpentlig masse folk på tribunen. Da har vi vært gode før, sa Jensen til Discovery.
For Godset var det et sjeldent tap på eget gress. Bare Kristiansund har klart det denne sesongen før Viking gjorde det samme søndag – nemlig å slå Godset på Marienlyst.
Saken fortsetter under videoen.

Tror nesten ikke sine egne øyne når de ser Brann-keeperens tabbe

Ett minutts stillhet

Kampen åpnet med ett minutts stillhet med spillerne ute i midtsirkelen for å hedre ofrene etter de grufulle hendelsene i Kongsberg onsdag, der fem personer på tragisk vis mistet livet.
Etter en god åpning fra Strømsgodset var det Viking og Veton Berisha som var nærmest mål etter kvarteret. Skuddet hans fra skrått hold derimot gikk noen få centimeter utenfor lengste stolpe.
Kristoffer Løkberg satte 1-0 bak Viljar Myhra før det var gått en halv time på «gamle gress» i Drammen. Han var både god og heldig da han fikk med seg ballen gjennom hjemmelagets forsvar på en lur pasning fra Joe Bell. Trønderen gjorde ingen feil alene med Myhra.
– Vi må gå litt tøffere ut, vi slet med å bryte gjennom i første omgang, sa Strømsgodsets ene trener Håkon Wibe-Lund til Discovery.

Snakket på seg gult kort: – Flau over sin egen feil

Store sjanser

Det var likevel gjestene som gikk rett i strupen på hjemmelaget etter hvilen, og laget hadde flere gode muligheter til å trygge ledelsen med tre treffere i rammeverket. Først hadde Rolf Daniels Vikstøls en frekk avslutning fra kort hold i stolpen.
Så fulgte Viking opp med to nye treffere i tverrliggeren i løpet av et par minutter. Strømsgodset Sondre Fosnes Hansen klarerte ballen foran Berisha og rett i tverrliggeren. Kort etter fulgte Sebastian Sebulonsen opp med fra skrått hold som havnet i krysstanga.
Viking-dominansen fortsatte utover i annenomgangen, og hjemmelaget ble reddet av keeper Myhra flere ganger. Strømsgodset kom på et og annet besøk oppe hos Viking-målvakt Arild Østbø. Tobias Gulliksen var nærmest da han skjøt høyt over i god posisjon.
Det helt store trykket mot slutten av hjemmelaget lot vente på seg. Backen Lars Vilsvik hadde derimot et godt skudd som gikk rett på Østbø. Viking-spillerne hadde relativ god kontroll mot slutten.