– I forbindelse med Henrik Pedersens avgang som hovedtrener i Strømsgodset Toppfotball ønsker daglig leder Dag Lindseth Andersen å understreke at varslingssaken mot Pedersen vil gå sin gang og ikke er avsluttet. Strømsgodset har engasjert ekstern juridisk bistand for videre håndtering av saken. Andersen sier videre at klubbens rutiner i varslingssaker også gjennomgås i denne sammenheng, skriver klubben på Facebook.
Før påske meldte Discovery om anklager om uønsket oppførsel fra Pedersen. Mandag kveld opplyste klubben at den hadde full tillit til Pedersen, og dagen etter meldte sju Godset-spillere til spillerorganisasjonen NISO om angivelig rasisme fra Pedersen.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
EN DAG SIDEN
Hektisk møtevirksomhet de neste dagene kulminerte med at Pedersen fredag ble avskjediget.
(Saken fortsetter under):

Sportssjef Jostein Flo kjører bort fra Marienlyst uten å snakke med pressen.

Foto: Eurosport

Ønsker å bli trodd: – Saken har eskalert voldsomt

Varslerens advokat, Eirik Monsen, understreker at det aldri har vært et ønske om å legge press på trener eller klubb, men at man ønsker å bli trodd.
– Min klient står for at det viktigste er at varslingssaken blir behandlet på en grundig måte og at man blir trodd, sier Monsen til Discovery.
– Saken har eskalert voldsomt, men det har på ingen måte vært min klients ønske å legge press på verken trener eller klubb.
Utover det er Monsen forsiktig med å kommentere Godsets budskap fredag.
– Min klient har ikke noen særlige kommentarer til pressemeldingen. Varslingsprossesen er fortsatt pågående for klienten min sin del, sier Monsen.
– Jeg antar at eventuelle uklarheter i pressemeldingen kommer til å bli avklart i den pågående varslingssaken.
– Føler klienten din seg tatt på alvor og trodd etter pressemeldingen?
– Jeg føler det er for tidlig å svare på.
– Klubben holder i denne saken videre. Ballen ligger i aller høyeste grad hos dem når det kommer til videre behandling, avslutter Monsen.
Etter Strømsgodset-exiten sier Henrik Pedersen at anklagene om at han har fremført diskriminerende utsagn strider mot alt han står for, både som menneske og leder.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38