• DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
Fredag ettermiddag meddelte Strømsgodset at de er blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet, og at partene har et felles ønske om å skape ro rundt klubben.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Det skjer etter en turbulent uke, etter at Discovery forrige uke avslørte anklager om rasisme mot hovedtrener Henrik Pedersen.
Pedersen har hele tiden avvist anklagene.
– Dette var ikke en exit jeg ønsket. Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten. Men slik denne saken nå har kommet ut av kontroll, og spesielt av hensyn til alle som elsker Strømsgodset, hadde jeg ikke noe annet valg enn å bidra til enighet om denne løsningen som nå ligger på bordet. Hensynet til Strømsgodset som klubb, til spillerne, de ansatte, frivillige, sponsorer og – ikke minst - den deilige fansen, er tross alt viktigere enn hensynet til meg som enkeltperson, sier Henrik Pedersen i en lengre uttalelse i meldingen som ble publisert på klubbens Facebook-sider.
Pedersen har ikke besvart Discoverys henvendelser i saken. I pressemeldingen opplyser han at han inntil videre ikke vil kommentere saken utover innholdet i pressemeldingen.
Rune Brynhilden har vært med på å bistå rundt kommunikasjonen fra Henrik Pedersen og hans advokat-team, i samarbeid med Strømsgodset.
– Han gjør dette av hensyn til klubben for å bidra til å skape ro. Det han har å formidle rundt denne avtalen akkurat nå, står i pressemeldingen. Det er ikke noe mer enn det, sier Brynhildsen til Discovery.
Medlemmer av administrasjonen er fortsatt til stede på Marienlyst. Etter det Discovery kjenner til blir det ingen seanse med pressen senere fredag. Likevel står et stort pressekorps utenfor stadion og venter på uttalelser fra ledelsen i klubben, inkludert Discovery.

– Tungt hjerte

I pressemeldingen uttaler Pedersen seg videre:
– Anklagene om at jeg har fremført diskriminerende utsagn strider mot alt jeg står for, både som menneske og leder. Jeg har, og har alltid hatt, nulltoleranse for enhver form for fordommer eller diskriminering av hudfarge, etnisitet, kjønn, legning eller religiøs overbevisning. Jeg setter ikke farge på noen, og behandler alle med samme respekt og likeverd. At jeg i løsrevne situasjoner, tilbake i tid, har brukt ord som har blitt oppfattet på en annen måte enn jeg har ment, beklager jeg på det sterkeste, sier Pedersen.
Mandag meddelte Strømsgodset i en pressemelding at de ikke hadde kunnet dokumentere eller avdekke forhold som gjorde at styret fant grunnlag for å avslutte samarbeidet med Pedersen. De konkluderte med at treneren skulle fortsette i jobben.
Senere er det kommet frem at spillerorganisasjonen NISO har mottatt sju anonyme henvendelser fra spillere om rasisme. Etter møter med spillergruppa tidligere denne uken, og så påfølgende styremøter onsdag og torsdag kveld, har man altså blitt enige om å avslutte nå.
Discovery er kjent med hvilke ord Pedersen angivelig skal ha brukt.
– Det føles håpløst å kjempe mot anklager som ikke lar seg dokumentere, og som plukkes løsrevet frem - måneder og år etter at de angivelig utsagnene skal ha falt. Det blir nær umulig å forsvare seg ordentlig mot slike anklager, sier Pedersen.
– Mitt eneste ønske er at Strømsgodset skal prege nyhetsbildet gjennom jubel og det vakre spillet – ikke gjennom beskyldninger om kritikkverdige forhold. Jeg er oppriktig glad i hele Strømsgodset-familien, jeg ønsker klubben og spillerne alt godt, og har derfor med tungt hjerte akseptert at min fratredelse er den mest effektive måten å raskt skape ro rundt klubben. Jeg må også ta vare på min familie, som har vært igjennom noen svært krevende uker, avslutter Henrik Pedersen.

– Oppriktig lei oss

I pressemeldingen beklager styreleder Ivar Strømsjordet at det endte på denne måten.
– Vi er oppriktig lei oss for at vi skilles under slike omstendigheter. Vi ønsker Henrik alt godt videre i trenerkarrieren. Vi har dyp respekt for både den fotballfaglige jobben og arbeidet med alle mennesker som han har utført i klubben vår, sier Strømsjordet.
Sportssjef Jostein Flo uttaler følgende:
– Henrik Pedersen er en eminent og taktisk dyktig fotballtrener, som blant annet har hovedæren for at klubben ble reddet fra nedrykk i sesongen 2019. Han kom inn i klubben med et voldsomt engasjement, enorm energi og en tydelig spillestill. Personlig har jeg hatt et veldig godt samarbeid med Henrik. Han har foredlet vår strategi om å bruke unge spillere, og spilte fjorårssesongen med det yngste laget i klubbens historie. Han har lagt et solid grunnlag for Strømsgodsets vei tilbake til toppen i norsk fotball, sier Jostein Flo.
Discovery har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder Dag Lindseth Andersen, Henrik Pedersen, Pedersens advokat Eirik Flågan, styreleder Ivar Strømsjordet og sportssjef Jostein Flo, foreløpig uten hell..
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51