• Se kampen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt søndag kl. 18:00 på discovery+
Kanarifuglene har 13 poeng etter fire seire og én uavgjort, og toppet tabellen før denne runden.
Til tross for den gode starten, tviler Tor Ole Skullerud på at Lillestrøm vil blande seg helt opp i toppsjiktet, selv om han tror at klubben har ambisjoner om å kjempe om medalje.
Eliteserien
På vei til Bodø/Glimt
EN TIME SIDEN
– Jeg blir overrasket hvis de klarer det. Jeg hadde ikke sett for meg Lillestrøm i toppen av Eliteserien med det utgangspunktet de hadde, sier Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud.
Viking passerte Lillestrøm på tabellen etter en vanvittig snuoperasjon i Molde. Les mer om lørdagens kamp her.
Flere har poengtert at LSK har hatt et lett kampprogram i innledningen. De har møtt tre nyopprykkede lag i HamKam, Lillestrøm og Aalesund. I tillegg har de slått formsvake Haugesund, som fremdeles står med null poeng.
Unntaket var Molde på Aker Stadion, som LSK slo 2-1.
– Det var en god prestasjon. Det var ingen tilfeldigheter heller, det var rett og slett solid. Det er helt sikkert et godt bilde på det, men jeg tror ikke de er gode nok til å henge med over tid, mener Skullerud.
– Hvorfor tror du ikke LSK kommer til å kjempe helt der oppe?
– Jeg mener at de andre lagene som jeg regner med i toppen - Viking, Molde og Bodø/Glimt - har sterkere tropper, bedre dekning og en større evne til å stå i dette over tid. Det er hakket hvassere enn det Lillestrøm har.
Saken fortsetter under videoen.

Møte med syk Molde-fan satte ting i perspektiv for Ulland Andersen

Medaljeambisjoner?

Etter 1-0-seieren over Haugesund sa LSK-trener Geir Bakke at det ikke er farlig å snakke om medalje på Åråsen, og medalje må være målet dersom de ønsker å gjøre det bedre enn i fjor. Da tok Lillestrøm 4. plassen.
– Jeg synes det er kult at de hiver seg på det, at de snakker om det og vil gå for det. De må jo prøve å bli bedre enn det de ble i fjor som alle andre. Det er én måte å bli bedre enn nummer fire på. Det er å bli nummer tre eller bedre.
– Sånn sett så er det veldig enkel matematikk, men så synes jeg kanskje LSK overpresterte i fjor med tanke på tabellposisjonen. Starten i år viser derimot at de fortsatt er bra, så får de bare motbevise meg ved å ta medalje. Jeg tror ikke de klarer det, fortsetter Skullerud.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Ogbu om LSK-fansen: – Jeg tror jeg elsker dem

Manndomsprøve i vente

Søndag kveld venter en tøff oppgave for Geir Bakke og co. Lillestrøm tar turen til Bodø for å møte de regjerende seriemesterne.
– Nå er det en manndomsprøve som venter i Bodø. Vålerenga trodde de kunne være med i toppen helt til de dro til Bodø og fikk juling, sier Discovery-ekspert Christian Gauseth, som beskriver Bodø/Glimt som et såret beist etter to strake tap.
  • Lad opp til Glimt - LSK med Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 på discovery+ og MAX
Eksperten trekker fram bidragene fra vingbackene som et punkt der LSK har vært svakere enn de antatt sterkeste lagene, men det har sin naturlige forklaring i at Vetle Dragsnes har blitt trukket ned som stopper i Tom Pettersons skadefravær.
Nå er Petterson tilbake og Dragsnes kan igjen flyttes opp på venstresiden.
– Spørsmålet er om det er medaljekvalitet på det nå. Litt av det svaret tror jeg vi får allerede i helgen.
Dersom Lillestrøm klarer kunststykket med å slå de regjerende seriemesterne i deres egne storstue, mener Gauseth at det vil være bevis på at de kan kjempe i toppen.
– Da vil det ikke lenger være mulig å bruke unnskyldningen om kampprogrammet. Mot Molde er de heldige som ikke fikk Dragsnes utvist da Ola Brynhildsen var fri, men sett under ett var de bedre kvalitetsmessig enn Molde.
– Ser vi det samme nå med et LSK-lag i fint driv, så er de her for å bli. Da har de den kvaliteten mot de beste lagene også, slår Gauseth fast.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Fridjonsson tilbake i scoringsform: – Føler meg bedre enn på to år

Tror Glimt vil våkne

Søndagens motstander har ikke har fått en drømmestart på året. De helgule fra Nord-Norge har spilt fire kamper og står med sju poeng i ligaen. I tillegg har de røket ut av Conference League og måtte se seg slått av Molde i cupfinalen.
Til tross for litt motgang den siste måneden, er det fortsatt en klubb å regne med i toppen, ifølge Skullerud.
– Jeg vil bli veldig overrasket dersom Bodø/Glimt ikke tar medalje. Jeg tror fortsatt de er gode nok til å ta gull, men jeg tror det i alle fall er to lag til som kan ta gullet.
Etter tapet mot Sandefjord 30. juni i fjor, satte Bodø/Glimt sammen en rekke med 21 seriekamper på rad uten tap. Tapet mot Viking i forrige serierunde var altså det første i ligaen på nesten ti måneder.
– At de på et tidspunkt skulle tape kamper igjen, er det ingen som bør være overrasket over, sier Skullerud, som ikke blir overrasket om Glimt-laget skrur sammen en ny ellevill seiersrekke.
– Jeg tror de fort kan komme i flyten igjen og at de vil komme til å ta masse poeng fremover, så det er ingen grunn til å avskrive Glimt.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Knutsen: – Tror vi skal være veldig ydmyke for tilbakemeldinger som ikke er så positive

– Vanskelig idrett

Dersom Bodø/Glimt tar sitt tredje strake Eliteserie-trofé, blir de kun den tredje klubben som har klart det. Viking vant serien fire år på rad mellom 1972 og 1975, mens RBK har klart det ved flere anledninger.
– Å gjenta suksess har det blitt snakket mye om. Det er en vanskelig idrett. Alle som kommer til Aspmyra ser på det som noe helt spesielt. Det er en kamp andre lag peker seg ut tidlig når de ser kampoppsettet. Bodø/Glimt har vært helt enestående når det gjelder sulten etter ny fremgang.
– Så er det ny krevende idrett etter å ha ryket i Europa og tapt cupfinalen. Hvordan kommer du deg på hesten etter det som i Glimt-målestokk kan kalles litt motgang? Det er krevende, fortsetter Skullerud.
Eliteserien
Dette sier sportssjefen om det kommende overgangsvinduet
22/06/2022 PÅ 17:07
Eliteserien
Tviholder på nøkkelspillere: – Klubber lusker i buskene
22/06/2022 PÅ 17:05