Rødt kort endret alt da Viking vant syvmålsthriller(!) mot Molde: – Sykeste jeg har opplevd

Andreas Hopen

Oppdatert 07/05/2022 klokken 21:25 GMT+2

Da dommeren blåste til pause så det ut som at effektive Molde skulle ta en viktig seier - men så snudde Tiedemann Hansens hender alt på hodet.

Se høydepunktene: Viking snudde 0-3 til 4-3 i spinnvill fotballkamp

Molde - Viking 3-4 (3-1)
Det var duket for et durablig toppoppgjør på Aker Stadion da tabelltreer Viking møtte tabellfemmer Molde. Og for et ellevilt oppgjør det ble.
Molde ledet 3-0 på et tidspunkt mot laget fra Stavanger, men siddisene viste en vannvittig moral.
Veton Berisha kunne til slutt juble foran de tilreisende Viking-supporterene når han satte inn Vikings fjerde mål i en eventyrlig comebackseier borte mot de ferske norgesmesterene.
– Jeg synes vi startet helt sinnsykt bra og har full kontroll og så får vi tre i sekken uten at vi helt skjønner hva som skjer. Vi får en scoring før pause der og vi vet at vi har ingenting å tape. Vi vet at vi er et sinnsykt bra fotballlag og vi sa at vi bare skulle ut å kjøre på. Vi skulle hvertfall ha uavgjort, og så fikk vi seieren til slutt. Laget viser en sinnsyk moral, sa matchvinneren til Discovery etter kampen.
Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim var naturlig nok utrolig godt fornøyd etter opphentingen.
– Det er det sykeste jeg har opplevd. Det var en veldig spesiell kamp. Jeg synes vi var veldig gode de første 15 min av kampen også går vi til pause og ligger såpass mye under. Men det er en tro i den garderoben, sa Viking-treneren etter kampen.
I andre enden av skalaen var Molde-sjef Erling Moe.
– Meget svakt av oss i andre omgang. Vi spiller dem til alt for lett, vi blir alt for lave og passive. Det ser ut som vi duller oss inn og tror ting er i boks og det er særdeles skuffende.

Endelig for Brynhildsen

Det var en ta og føle på-åpning på Aker Stadion de første ti minuttene, hvor Viking var hakket hvassere enn vertene. Men det var frem til en siddis dukket opp for vertene på Aker Stadion.
Tidligere Viking-spiller Kristoffer Haugen kom seg til innlegg ute til venstre. Det innlegget var strålende, og endte hos Ola Brynhildsen. Angrepsspilleren sin avslutning ble blokkert, og på returen dukket Markus Kaasa opp og sendte gjestene i føringen.
Like etter scoringen var Vilvar Vetvatne nære å utligne. Et flott innlegg fra Samuel Kari Fridjonsson nådde hodet til midtstopperen, men Vevatne kom ikke høyt nok opp og headingen gikk over målet til Karlstrøm.
Så satt den på ny for Molde - og endelig satt den for Ola Brynhildsen.
Haugen vant duellen etter Eikrems hjørnespark. Ballen landet hos Ola Brynhildsen som doblet ledelsen til de ferske norgesmesterne. Og for en ketchup-effekt det ga!
Eikrem og Haugen stilte seg opp på for å ta et frispark på 25 meter. Eikrem fikk tilslaget. Skuddet gikk mot keeperhjørnet - men Gunnarsson hadde startet på ferden mot andre stolpen og var sjanseløs da skuddet gikk i hjørnet. Den må islendingen ta på sin kappe. Keepertabbe å slippe hjørnet sitt slik.
Se Eikrems scoring i videoen under:

Wolff Eikrem med genial frisparkscoring

Scoret - byttet ut til pause

I etterkant av scoringen var det åpenbart at frustrasjonen hadde nådd Vikingspillerne som kjefter og smeller for å få skjerpet hverandre. Samling i bunn.
Men for en fotballkamp. To minutter senere - i det kampen passerer halvtimen spilt var det nettsus for gjestene.
Viking kom hurtig på høyresiden. Veton Berisha trillet ballen på tvers til Kristoffer Løkberg og der var det helt åpent i Molde-forsvaret. Løkberg fikk all verdens av tid og bredsidet inn reduseringen. Game on!
Viking gjorde ett dobbeltbytte i pausen - og gikk over fra 3-5-2 til 4-3-3: Vi må angripe, sa Lunde Aarsheim om byttene som betydde målscorer Løkberg av til pause.
Saken fortsetter under videoen.

Møte med syk Molde-fan satte ting i perspektiv for Ulland Andersen

Rødt kort

Det var ingen umiddelbare tegn til at det var en genistrek, men noen sekunder etter at kampuret rundet timen tok det fyr.
Viking angrep først fra venstre, før de ruller over til høyre. Fridjonsson får returen fra en Karlstrøm-redning. Skuddet hadde god retning, men ble blokkert. Viking-spillerne ropte på hands - og fikk medhold fra dommer Hagenes. Straffe til Viking og rødt kort til Tiedemann Hansen.
Berisha stilte seg opp - og var sikker i sin sak. 3-2 og full fyr i teltet.
Viking presset på etter utvisningen - og fikk uttelling. Med tyve minutter igjen å spille spiller Sebulonsen til Harald Nilsen Tangen. Lysluggen ble nok overrasket over å få såpass god tid og plass til å avslutte inne i 16-meteren til Molde, men takker, bukker - og sender den avslutningen i de borterste nettmaskene ved den lengste stolpen bak Karlstrøm. 3-3 med tyve minutter igjen!

Her blir Molde-forsvareren utvist

Snuoperasjonen et faktum

VIking fortsatte å kjøre kampen. Lange angrep fra side til side for å dra Molde-forsvaret ut av formasjon, og syv minutter før slutt så fikk de uttelling nok en gang. Sondre Bjørshol slo et fantastisk innlegg. Kabran vant duellen, men ballen gikk via Linnes og var fri inne i femmeteren. Selvsagt var det Veton Berisha som står på enden av den og sendte Viking i føringen 4-3 med en velplassert avslutning. For en utvikling - for en snuoperasjon - for en fotballkamp!