Viking - Mjøndalen 2-1
– Jeg begynner å bli vant til kunstgresset nå, og så fikk jeg ballen i en drømmeposisjon, så det var godt å se at det målet ble avgørende, sier matchvinner Tripic om målet som til slutt sørget for Viking-seier.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 PÅ 08:03
Hjemmelaget slet lenge med å komme til sjansene, og havnet under etter en scoring av Benjamin Stokke like før pause.
– Det var veldig mye slurv i første omgang, både av laget og av meg. Det var ikke så veldig god stemning i pausen, og vi konkluderte med at den omgangen var årsverste av oss, forteller Tripic om de første 45.

Snuoperasjon etter pause

Derimot plukket innbytterne, Harald Nilsen Tangen og Shayne Pattynama, opp hansken etter runding og sørget for en utligning kun minutter ut i andre halvdel.
– Vi hadde litt tunge bein, så vi trengte nye krefter inn - og heldigvis responderte de bra, sier Viking-trener Morten Jensen om «genibyttet» som startet hjemmelagets snuoperasjon.
Utligningen tente håpet for de mørkeblå, og hjemvendte Zlatko Tripić sørget til slutt for en viktig Viking-seier, da han iskaldt bredsidet inn vinnermålet minutter før slutt.
Angrepsspilleren feiret med å vise et hjerte med hendene til de 600 hjemmefansene på tribunen.
– Vi slipper inn to litt enkle baklengsmål. Vi spiller en jevn kamp, men i dag gikk det ikke vår vei. Det kjennes som et unødvending tap, og jeg er litt skuffet over de Viking-målene vi slipper inn, sier en skuffet Vegard Hansen etter kampen.
Dette sa Mjøndalens Sondre Solholm Johansen etter tapet i Stavanger:

– Vi må trene på å være enda større drittsekker

Slik var kampen:

På første omgangs eneste store sjanse var Mjøndalens Benjamin Stokke på rett sted til rett tid og sendte, på ekte midtspissvis, gjestene i ledelsen på SR-Bank Arena.
– Det var et godt legg på den ballen så da var det bare å bredside den inn, sa Stokke om scoringen til Discovery i pausen.
I pausepraten var det en mildt sagt lite fornøyd Veton Berisha som snakket med Discovery.
– Det er altfor dårlig. Vi er alt for upresis med pasningene, både offensivt og defensivt, mente kaptein Berisha om Vikings første 45 minutter.
Et dobbeltbytte etter pause så derimot ut til å være løsningen for det blåkledde hjemmelaget. Inn for Kevin Kabran og Rolf Daniel Vikstøl kom Harald Nilsen Tangen og Shayne Pattynama. De to innbytterene trengte kun ni minutter før utligningen var et faktum.
Pattynama gikk og gikk i feltet til Mjøndalen, før han slo skrått ut til Nilsen Tangen. Med utsiden av foten banket han ballen opp i nettaket og det sto 1-1 i Stavanger.
Ti minutter før full tid var det den hjemvendte sønn, Zlatko Tripić, som sikkert satte inn ytterligere et Viking mål, og sørget for 2-1 seier til hjemmelaget.
Seieren gjør at Viking står med tre seire og ni poeng etter fem kamper.

Slik stilte lagene:

Viking: Austbø - Vevatne, Heggheim, Hove, Vikstøl - Torsteinbø, Bell - Kabran, Fridjonsson, Tripic - Berisha
Mjøndalen: Makani - Sebulonsen, Nakkim, Johansen, Walstad - Ovenstad, Skistad, Sveen - Olden Larsen, Stokke, Brochmann
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 PÅ 17:56