Populære sporter
All sport
Vis alt

Trener med Eliteserie-klubb etter terminering: – Utelukker ingenting

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 02/10/2022 klokken 09:42 GMT+2

Anders Trondsen er på klubbjakt. I påvente av at han skal få seg en ny arbeidsgiver, tester han kroppen og finner formen sammen med Lillestrøm.

Trondsen om egen fremtid: – Vil kjempe meg til et lag utenfor Skandinavia

Den tidligere Rosenborg- og Sarpsborg 08-spilleren Anders Trondsen står uten klubb etter at kontrakten med tyrkiske Trabzonspor ble terminert i september.
Denne uken har den allsidige spilleren trent med Lillestrøm, der han både kjenner gamletrener Geir Bakke og tidligere lagkamerater fra tiden i Rosenborg.
– Det har vært veldig fint. Å få litt balltouch og spille litt igjen er veldig godt, og så er det godt å holde formen ved like. Fasilitetene er kjempebra her, sier Trondsen til Discovery.
Tidligere i år måtte 27-åringen operere låret etter at han røk en sene, men nå starter kroppen å spille på lag med lillehamringen.
– Kroppen kjennes egentlig bra ut. Jeg mangler litt på pusten til at jeg orker å være involvert hele tiden.
– Det er ikke slik at jeg stresser eller prøver å være 100 prosent hele tiden. Jeg må ta litt hensyn til låret, og så blir det bare nærmere og nærmere 100 prosent jo mer jeg får trent med laget, fortsetter Trondsen.

Skademareritt

Midtbanespilleren - som også kan bekle venstrebacken - signerte for Trabzonspor i august 2020, men på to sesonger har det kun blitt 14 kamper for den tyrkiske storklubben.
Det skyldes heller ikke at den tidligere landslagsspilleren ikke har hatt tillit. De få gangene han har vært frisk, har han fått spille. Problemet er nettopp at det ikke var ofte.
– Sett bort ifra skadene, har det egentlig vært veldig fint. Jeg kom ned dit og var veldig god i pre-season, men to dager før serien starter, ryker jeg både korsbånd og begge meniskene. Det satt meg ut i ett år, forteller Trondsen.
Dermed gikk han hele 2020/21-sesongen uten å spille et eneste minutt. Det eneste han rakk var å sitte på benken i den aller siste serierunden.
Fjorårssesongen startet ikke så verst for Trondsen. Han måtte se noen kamper glippe grunnet et par strekkskader, men var ofte å se på venstrebacken til tyrkerne, før han altså måtte under kniven for en avrevet sene i mars. Det gjorde at han måtte se sesongoppkjøringen fra sidelinjen.
– Jeg kjempet meg tilbake igjen og fikk fast plass i laget - de gangene jeg var skadefri vel og merke - og så røk jeg selvfølgelig låret helt på slutten i fjor. Det har gjort det vanskelig, og med for mange utlendinger på laget, var det helt naturlig at vi terminerte kontrakten, forklarer ulykkesfuglen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Pellegrino med stikk til Kanari-Fansen: – Driver bare med ræl og faenskap

Vil fortsette utenfor Skandinavia

Selv om Trondsen nå har trent på Vigernesjordet sammen med medaljejagende Lillestrøm, står ikke en retur til Norge øverst på ønskelisten for den tidligere Tyrkia-proffen.
– Jeg har en drøm om å fortsette ute i Europa. Det skal jeg ikke legge skjul på, men man vet aldri hva som skjer i fremtiden. Først og fremst har jeg fokus på å komme meg tilbake i form, og så får vi se deretter. Men jeg vil gjerne fortsette ute i Europa. Det skal jeg ikke legge skjul på.
– Men du utelukker ikke Lillestrøm?
– Man utelukker ingenting i fotball. Jeg har lært at ting snur veldig fort i fotball, så det kan jeg ikke utelukke. Men jeg har lyst til å kjempe meg til et lag utenfor Skandinavia, svarer Trondsen.
27-åringen har tidligere i år vært linket til den svenske klubben IFK Göteborg. Ifølge Nettavisen skal den svenske klubben ha gitt nordmannen et konkret tilbud, men selv håper han på en mer «eksotisk» arbeidsgiver.
– Jeg har vært klar og tydelig på det hele veien, men igjen, jeg er i en situasjon der det ikke bare er å velge og vrake ettersom jeg ikke har spilt siden jeg opererte.
– Klubber er litt usikre på hvor jeg står, og da er det fint å få trent seg opp her, så får vi ta et godt og nøye gjennomtenkt valg sånn at det blir riktig både for meg og den klubben jeg går til, fortsetter 27-åringen, som står med fire kamper for det norske A-landslaget.
Se hele intervjuet med Anders Trondsen øverst i saken.

Bakke: – En veldig god spiller

Geir Bakke setter stor pris på at Anders Trondsen har hatt lyst til å finne formen sammen med kanarifuglene. Selv legger han heller ikke skjul på at han er en stor beundrer av sin tidligere elev.
– Han er en god spiller. Han har masse erfaring og er bare 27 år, så det er veldig hyggelig å ha besøk av ham. Men det er ganske tunge aktører som følger han med lupe hvor han er i opptreningsfasen etter de skadene han har hatt.
Og dersom Trondsen selv ønsker å forlenge oppholdet sitt på Åråsen, virker det ikke som om Bakke vil være vond å be:
– Skulle han ha knakket på døren vår, så skal vi selvfølgelig prøve å finne en løsning, sier LSK-sjefen med et lurt smil.
Sett denne?
picture

Advarer motstanderne: – Formen er mye bedre enn den var

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame